3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

CHP'de adaylık başvuruları sona eriyor

CHP'de, yoğun istek üzerine uzatılan aday adaylığı için başvuru süresi 15 Ocak 2009 Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Önder Sav, il ve ilçe başkanlıkları, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ile milletvekillerine gönderdiği genelge ile yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının 10 gün sonra sona ereceğini bildirdi.

Sav genelgesinde, 29 Mart 2009 Yerel Yönetim Seçimleri için CHP'den aday adayı olmak isteyenlerin 30 Aralık Salı günü saat 17.00'ye kadar başvuruda bulunmalarının bildirildiğini hatırlattı. Ancak sürenin kısalığı öne sürülüp örgütlerden gelen yoğun istekler göz önünde bulundurularak başvuru süresinin 15 Ocak 2009 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığını kaydetti.

Genelgeye göre, adaylardan başvuru için istenen belgeler il ve ilçelerde kalacak, başvuranlara ait ilişikte gönderilen çizelge doldurularak, Genel Sekreterliğe gönderilecek. Büyükşehir sınırları içindeki ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için istenen bin 500 YTL yerine ilçelerde belirtilen nüfus sayısı ölçüsüne göre ödenti alınacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takvimi İlçe Seçim Kurulları'na gönderildi, il ve ilçe örgütleri anılan takvimi İlçe Seçim Kurulları'ndan temin edebilecekler.

Seçim takvimine göre İl Seçim Kurulları 5 Ocak 2009 tarihine kadar belediye ve il genel meclisi asıl ve yedek üye sayılarını seçim çevrelerine göre tespit edecek ve 7 Ocak 2009'da ilan edecek. Sav, bunun için zaman geçirilmeden İlçe Seçim Kurulları'ndan öğrenilmesinde yarar olduğunu da vurguladı. Sav genelgede şunları kaydetti:

"Parti Meclisi 25 Aralık 2008 günü yapılan toplantıda, bütün seçim çevrelerinde her türlü seçim için merkez yoklaması ile parti adaylarının belirlenmesine karar vermiştir. Belirecek ihtiyaçlara göre yetkinin il ve ilçe örgütlerine bırakılması da mümkün olabilecektir. 2004 Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde olduğu gibi Genel Merkez, her il, ilçe ve beldenin özelliğini göz önünde bulundurarak farklı yöntemlerle belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirlenmesini uygun görebilir. Bu nedenle örgütlerimizin Genel Sekreterliğin haberi ve bilgisi olmadan kendilerinin belirleyeceği yöntemle aday tespiti işlemine girişmemeleri, başka partilerin adaylarını benimseyerek görüşme yapmamaları, her il, ilçe ve beldede seçime girilmesi çalışmalarını hızlandırmaları, aksine uygulamalara itibar edilemeyeceğini bilmeleri gerekir

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 17:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?