4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

CHP'de sessiz bekleyiş sürüyor

23. dönem milletvekili genel seçimlerinin ardından CHP'nin aldığı moral bozucu sonuçla birlikte şu saatlere kadar sessizliğini koruyan CHP Lideri Baykal'ın, bugün ya da yarın bir açıklama yapması bekleniyor.


Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte CHP Genel Merkezi'nde dün başlayan sessizlik bugün de sürüyor. DSP ile seçim işbirliği ve Cumhuriyet mitingleri nedeniyle seçim konusunda bir hayli umutlanan CHP, yüzde 20.8 oy oranına ulaşmasının ardından hayal kırıklığına uğradı. CHP'de dün geç saatlerde basına konuşan Genel Sekreten Önder Sav ve Bursa'da bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen dışında hiçbir yetkili açıklama yapmadı.


Öte yandan önceki seçimlerde de 2-3 gün sonra bir değerlendirme yapan Baykal'ın bugün ya da yarın bir açıklama yapması beklenirken, MYK'nın da Çarşamba günü toplanacağı belirtiliyor. Bugün itibariyle parti çalışanları, basın mensupları ve polisler dışında hiç kimsenin bulunmadığı CHP Genel Merkez'e, sadece Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek geldi.

Özyürek, partiye gelişinde hiçbir açıklama yapmadı. Partinin diğer kurmayları da Baykal gibi bugünü evinde geçiriyor. Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte "istifa' beklentisinin dile getirilmeye başlandığı CHP'de, parti içi muhalefetin ise harekete geçmek için Baykal'ın açıklamasını beklediği belirtiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 16:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.3.xxx Tarih : 23.07.2007 18:57:46
SAYIN KENT HABER OKUYUCULARI, 4 TEMMUZ 2007'DE YAZDIĞIM BİR YORUMU HOŞ GÖRÜNÜZE SIĞINARAK TEKRAR YAZIYORUM. TÜRK HALKI; BAYKALIN SİYASET ADINA YAPTIKLARINA PRİM VERMİŞ OLSAYDI NETİCESİ BU OLMAZDI. AMA GÖRECEKSİNİZ BAYKAL AYNI AYMAZLIKLA SEÇİMDEN BAŞARIYLA ÇIKTIKLARINI SÖYLEYECEKTİR. "Baykal'ın iddiası doğru çıktı... " YAZININ BAŞLIĞI BU. HİBE ANLAŞMASININ YAPILDIĞI TARİHE BAKINIZ. 22 EYLÜL 2003. PEKİ NEDEN BU GÜN, YANİ SEÇİM ARİFESİNDE GÜNDEME GETİRİLİYOR ? CHP BU ANLAŞMANIN YAPILDIĞI TARİHTE NEDEN MUHALEFET YAPMADI. NEDEN OLAYI KAMUOYUNA AKTARMADI. ŞİMDİ SÖYLEMENİN NE KIYMETİ VAR. "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kuzey Irak’’la ilgili tezkerenin Meclise gelmesi halinde tezkereyi destekleyeceklerini söyledi. Baykal, AKP’’nin ve AKP’’nin ve Başbakan Erdoğan’’ın terörle mücadele konusunda kafasının karışık olduğunu savunarak, "Terörle mücadelede en büyük engel Başbakan’’dır" dedi. " ŞİMDİ BU CÜMLELERDEN; EĞER 22 TEMMUZDA SANDIKTAN CHP ÇIKARSA TÜRK ORDUSUNUN KUZEY IRAK'A GİRMESİ İÇİN SİYASETEN ÖNÜNÜN AÇILABİLECEĞİ ŞEKLİNDE ANLAYABİLİRİZ. AMA BAYKAL İKTİDAR OLDUĞU GÜN BUNUN TERSİ BİR SÖYLEM GELİŞTİRECEKTİR. BAYKALİZM "BAŞBAKANIN KAFASI KARIŞIK" DİYEREK 22 TEMMUZA KADAR KAFALARI KARIŞTIRACAKTIR. BİR KERE CHP KURMAYLARININ ÇOĞUNLUĞU, TEK PARTİ DÖNEMİNDEN KALAN ALIŞKANLIKLA, MÜLKİYELİ, HUKUKÇU VE SOSYAL BİLİMLERLE UĞRAŞAN KİŞİLERDİR. PARTİDE MÜHENSİS, DOKTOR SAYISI AZDIR. ESNAFIN, ÇİFTÇİNİN ESAMESİ OKUNMAZ. İŞ ADAMI YOKTUR. İŞÇİ SINIFI HİÇ YOKTUR. AYDIN VE GENÇLİK DÜŞMANLIĞI GELENEK HALİNİ ALMIŞTIR. BAYKAL KUZEY IRAK'TA 912 TÜRK FİRMASININ ÇALIŞTIĞINI BİLİYOR MU ? BU FİRMALAR ARACILIĞI İLE TÜRKİYE'YE NE KADAR PARA GİRDİĞİNİ BİLİYOR MU ? SORULARI DAHA DA BASİTLEŞTİRELİM. BAYKAL EKMEĞİN, YUMUTTANIN FİYATINI BİLİYOR MU ? KUZEY IRAK'A GİRİP SAVAŞIRSAK TÜRK FİRMALARININ KAPI DIŞARI EDİLECEĞİNİN FARKINDA MI ? KUZEY IRAKA GİRMEMİZ HALİNDE, SINIRLARI İHLAL EDİLDİĞİ İÇİN, İŞİ VATAN SAVUNMASINA DÖNÜŞTÜRECEK OLAN ORANIN HALKI KÜRTLERLE KARŞI, KARŞIYA KALDIĞIMIZDA NE OLACAK ? TÜRKİYE BÖYLE BİR SAVAŞIN EKONOMİK BOYUTUNU KALDIRABİLECEK GÜÇTE Mİ ? HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN Kİ BİR DÖNEM MALİYE BAKANLIĞI YAPMIŞ OLAN SAYIN BAYKAL ELBETTE BUNLARI BİLİYOR (EKMEK VE YUMURTA FİYATI HARİÇ). AMA TOPLUMU GEREREK, KAFALARI KARIŞTIRARAK SİYASET YAPMAYI SEVİYOR. K. Mükremin BARUT 4 TEMMUZ 2007 23 TEMMUZ 2007 (BU GÜN)