4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

CHP'den Telekom grevine destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş Başkanlığındaki bir grup CHP milletvekili, grevdeki Türk Telekom işçilerini destek amacıyla ziyaret ettiler.

CHP Ankara Milletvekili Ateş ve diğer CHP'li milletvekilleri, Türk Telekom Ankara İl Müdürlüğü önüne gelerek, buradaki işçileri ziyaret ettiler. Türkiye Haber-İş Sendikası Ankara Merkez Şube Başkanı Selami Terkan, yaptığı açıklamada sendika olarak yasaların kendilerine tanıdığı demokratik bir hakkı kullandıklarını belirterek, bu konudaki kararlılıklarının masa başında haklarını alana kadar devam edeceğini söyledi.

Terkan, ''Herkes hukukun üstünlüğüne inanmalı ve buna uygun davranmalı'' diye konuştu. Türk Telekom yönetiminin katı tutumu nedeniyle arzu etmedikleri halde greve çıktıklarını kaydeden Terkan, toplumun grevlerini yakından izleyip, destek verdiğini, bundan mutluluk duyduklarını ifade etti. Türk Telekom hatlarına yönelik sabotaj iddialarını da değinen Terkan, ''Sizin yapmadığınızı kim garanti edebilir? Burası benim ekmek kapım, ailem. Buradaki münakaşaları dışarıya taşımamız söz konusu olmaz. Ancak 'çamur at izi kalsın' mantığıyla hareket edilmemeli. Varsa yapan yüce adalete teslim edilmeli'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de sendikaların ülke değerleri konusundaki duyarlılıklarını bildiklerini belirterek, ''Üzülerek izliyoruz. 'Sabotaj yapıldı, kırıldı, döküldü' diye yanlış kamuoyu oluşturma gayretleri var'' dedi. Kimsenin iş yerine zarar vermek istemeyeceğini, ekmek kapısına karşı bir ihanet içerisinde bulunmayacağını ifade eden Ateş, işçilerin daha iyi yaşam şartları için üretimden gelen gücünü kullanması kadar doğal bir şey olmayacağını söyledi. Demokratik usullerle ortaya konulan çabaların 'kaba kuvvete başvuruyorlar' diye gösterilmesine kimsenin razı olmayacağını dile getiren Ateş, bir takım fevri davranışların haklı mücadeleyi gölgeleyemeyeceğini belirtti. Ateş, işverene işçi sınıfıyla bilek güreşine girmemesi çağrısında bulunarak, ''Elbette işveren de işçi de kendi hakkını kullanacaktır. Ancak işveren sendika hakkını ortadan kaldıracak herhangi bir oyun, bir plan içine girmesin'' şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 13:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?