4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

CHP'li adaylardan emekli subaylara ziyaret

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP Ankara milletvekili adayları, Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ni (TESUD) ziyaret etti.


CHP'lilerin TESUD'u ziyaretinde Cumhurbaşkanı Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu da (sağ başta) vardı. TESUD Başkanı Rıza Küçükoğlu (ayakta) memnuniyetini dile getirdi.

MHP'nin Ankara adayı Tuğrul Türkeş de, derneğin bugünkü konuğu olacak. Dernek, ziyaretlerin adayların talebi üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. TESUD, mart ayındaki bir ziyaret trafiği sebebiyle siyasetin gündemine girmişti. CHP lideri Deniz Baykal, aynı gün üç eski komutanla bir araya gelmişti: Darbe iddialarına adı karışan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, TESUD Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve eski Terörle Mücadele Koordinatörü Edip Başer'in yardımcısı emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz. CHP lideri, bu durum farklı yorumlara sebep olunca, 'Öküzün altında buzağı aramayın.' açıklamasını yapmıştı.

Dün gerçekleşen görüşmede CHP Ankara Birinci Bölge 5. sırada milletvekili adayı Hakkı Süha Okay, 9. sıradaki Adalet Çebi ile Ankara İkinci Bölge 6. sıra adayı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, emekli subaylara parti programları hakkında bilgi verdi. TESUD Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve milletvekili adayları baş başa görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. TESUD'un önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Okay, "Dernekle birçok ortak paydamızın olduğunu biliyorduk. Öncelikle Cumhuriyet'in temel değerleri, kurum ve kazanımlarına aynı sahibiyet içerisindeyiz. TESUD ile terör konusunda aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Onun ötesinde CHP'nin 6 ilkesi, bugün birlikte paylaştığımız ortak değerlerimizdir." dedi.

Bugün de MHP milletvekili adayı Tuğrul Türkeş'in kendilerini ziyaret edeceğini açıklayan TESUD Başkanı Küçükoğlu ise, 22 Temmuz'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinin yapılma kararının ardından 5 siyasi partiyi ziyaret ettiklerini söyledi. CHP, MHP, DP, DSP ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi'yle görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Küçükoğlu, "4 asker derneğinden biriyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilişkisi olmayan bir sivil toplum örgütüyüz. 200 bin aileden oluşuyoruz. Yaklaşık 8-10 milyon aileyi etkileyebilecek bir örgütüz." diye konuştu. Küçükoğlu, terör örgütü PKK'yı destekleyen ve terör sorununa farklı bakan parti ve adayların kendilerinden oy beklememesini isteyerek, "Bu tip yaklaşım içinde olanlara oy vermemiz, ettiğimiz yeminle uyuşmamaktadır. Onun dışında Cumhuriyet'e sahip her siyasal partiye eşit uzaklıktayız." dedi.

AK Partili adayları da ağırlarız

Küçükoğlu, başka partilerin görüşme talebi olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Deniz Baykal, Devlet Bahçeli, Mehmet Ağar, Ahmet Necdet Sezer ve Mümtaz Soysal'ı ziyaret ettik. Partilere eşit mesafedeyiz; ama herkesle görüşmek gibi bir sorumluluğumuz yok. Onun için arzu eden bizi ziyaret edebilir." İktidar partisinden bir ziyaretin söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya ise şu karşılığı verdi: "Daha önce ziyaret olmadı. Ama sayın milletvekilleri, 'Bu emekli askerler, acaba bizden nasıl bir yaklaşım bekliyor?' diye gelmek isterlerse, her zaman kendilerini mutlulukla ağırlarız. Bizim Cumhuriyet mitinglerinde söylemimiz var. 'Mitingler herkese açıktır, isterse AKP yönetimi de katılabilir' diye. Onun için eğer bize gelmek isterlerse bizim bir sorunumuz yok, ama biz daha önce gidememiştik." Konuşmaların ardından Küçükoğlu, CHP milletvekili adaylarını dernek genel merkezi dışına kadar uğurladı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 12:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?