5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

CHP'li başkan özür diledi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olağan toplantısında, CHP'li Ayaş Belediyesi'ne verilecek ekskavatör yüzünden AK Parti ile CHP grupları arasında yaşanan tartışma tatlıya bağlandı. 

Ayaş Belediye Başkanı Ali Karaağaç'ın özür dilemesi üzerine Büyükşehir Belediyesi, Ayaş İlçesi'ne ekskavatör hibe etti. Toplantıda, Başkan Melih Gökçek'e vekalet eden Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili, Seyfi Saltoğlu, konuşmasında, ilçe belediyelere yardım yapılması için ayrım yapmadıklarını belirterek, Ayaş Belediye Başkanı Karaağaç'ın öncelikle belediye meclisinden özür dilemesini istedi. Saltoğlu, Başkan Karaağaç'ın Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yardımları eleştirdiğini belirterek, "Sayın Karaağaç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ayaş'a hiç yardım yapmadı demişsiniz. Bu meclisten özür dilemezseniz bu meclis sizi affetmeyecek" şeklinde konuştu. 

Saltoğlu, Karaağaç'a "Bir yerel gazetede Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın ve Başkanımız Melih Gökçek, yandaşlarına yardım dağıtıyor şeklinde açıklamalarınız olmuş. O zaman biz CHP'li Elmadağ Belediyesi, Nallıhan Belediyesi ve diğer CHP'li belediyelere yardım dağıttık. Bizim yandaşımız mı oluyor. Sayın Gökçek, Başkan olduktan sonra parti kimliğini çıkarır vatandaşa hizmet eder. Sizi bu açıklamalarınızdan dolayı kınıyoruz" ifadelerinde bulundu. 

CHP'nin Ayaş Belediye Başkanı Karaağaç ise kürsüye gelerek, Saltoğluna yanlış bilgiler verildiğini, Melih Gökçek'in Ayaş İlçesi'ne yardım yaptığını söyledi. 

Saltoğlu, Başkan Karaağaç'a meclisten özür dilemesini özür dilemediği takdirde, Büyükşehir Belediyesi'nin ekskavatör vermyeceğini söyledi. Ayaş Belediye Başkanı Karaağaç ise meclisten değil, kişilerden özür dileyeceğini söyledi. Saltoğlu Başkan'ın özür dilediğini kabul ederek, oylama yaptı ve Büyükşehir Belediyesi Ayaş İlçesi'ne ekskavatör hibe etti.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 11:40:57
Güncelleme :17 Ağustos 2006 Perşembe 11:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?