4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Çiftçilerin borçları ertelenecek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bakanlığa bağlı Hukuk Müşavirliği'nce çiftçi borçlarının ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.


CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini yazılı olarak cevaplandıran Bakan Eker, "Kuraklık afetiyle ilgili olarak 2090 sayılı kanun kapsamında oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu kararlarının alınmasından sonra çiftçilere yapılacak yardımlar kesinleşecek olup, bu süre afetin meydana geldiği tarihten itibaren 2 ay sürmektedir. Ancak afetten etkilenen çiftçi sayısının fazla olması durumunda il müdürlükleri tarafından bakanlığımızdan ek süre talep edilmektedir. Tabii afetlerden etkilenen çiftçilerin kredi kuruluşlarına olan borçlarının ertelenebilmesi, ertelemeyi gerektirecek mevcut durumlara istinaden Bakanlar Kurulu kararını gerektirmekte olup, bu konuda çalışmalar devam etmektedir" dedi.


Bakan Eker, Denizli ve çevresinde yapılan hasar tespit çalışmalarında ortalama yüzde 5 civarında zarar tespiti yapıldığını ve kuraklıktan zarar gören 614 hektar alan tespit edildiğini belirterek, "Ayrıca kuraklıktan zarar gören çiftçilerin durumuna ilişkin çalışmalar devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.


Çiftçi borçlarının ertelenmesiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiftçi borçlarının ertelenmesine ilişkin mevzuat çalışmaları Hukuk Müşavirliği'nce sürdürülmektedir. Ayrıca afetlerden etkilenen çiftçilerin kredi kuruluşlarına olan borçlarının ertelenebilmesi için Bakanlar Kurulu kararı alınması gerekmektedir."

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 13:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?