4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Cinayeti,tırnaklardaki izler ortaya çıkarttı

Dikmen'de 2 ay önce bıçaklanarak öldürülen genç kadının katil zanlısını DNA analizi ortaya çıkardı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri 2 ay önce Dikmen'deki evinde öldürülmüş olarak bulunan Sevgi Akyürek (27) adlı genç kadının katil zanlısını yakalamak için özel bir çalışma yaptı.

Olay yerinde bulunan delilleri Emniyet Genel Müdürlüğü kriminal laboratuvarına gönderen ekipler, genç kadının tırnak arasından alınan DNA profilinin Faik Ö. (25) adlı kişiye ait olduğunu ortaya çıkardı.

Esenboğa Havalimanında çalışan Sevgi Akyürek'in tırnak arasından alınan deri parçaları ile yine Esenboğa'da görevli olduğu tespit edilen Faik Ö'den mahkeme kararıyla alınan DNA profili laboratuvarda karşılaştırıldı. Yapılan analiz sonucu Faik Ö'den alınan DNA profilinin Sevgi Akyürek'in tırnak arasında bulunan DNA ile aynı olduğu ortaya çıktı.
Sevgi Akyürek ile aralarında duygusal ilişki bulunan Faik Ö. analizin ardından gözaltına alındı. Emniyette susma hakkını kullanan ve suçlamaları reddeden Faik Ö. adliyeye sevk edildi.

Esenboğa Havalimanında bir şirkette çalışan Sevgi Akyürek, 7 Ekim tarihinde Dikmen'deki evinde ölü bulunmuştu. Genç kadının sırt ve göğüs bölgesinde 27 kesici alet darbesi tespit edilmişti.

A.A
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 15:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?