3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cindoruk, DP'ye başkan adayı

Eski DYP Genel Başkanı ve eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 16 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Cindoruk, DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde partinin aldığı oyu yeterli bulmayan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve yönetimin, olağanüstü kongre kararı aldığını ve aday olmayacağını açıkladığını hatırlattı.

Cindoruk, arkadaşlarının telkin ve tavsiyeleri sonucu aday olmaya karar verdiğini ifade ederek, "DP, bizim kendi partimiz, çocukluğumuzun, gençliğimizin partisi. Biz bu mahzenden çok iktidar çıkardır, yine çıkarırız. Siyaset boşluk kaldırmaz.Türkiye'de merkez partisi boşluğu var. Siyasette denge partisi ihtiyacı görülüyor" diye konuştu.

"Siyasette gençlere ihtiyaç var, bu gençlerden biri de benim" şeklinde espri yapan Cindoruk, yeni dönemde gençleri siyasete katacaklarını vurguladı. Yeni dönemde birikimi olan partilileri gençlerle kaynaştıracaklarını anlatan Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaseti sadece muhalefet olsun diye yapmayacağız. İyi olana iyi, eğri olana eğri diyeceğiz. Öneriler ve çözümler ortaya koyucağız. Türkiye'nin üreten siyasete ihtiyacı var. Belediye seçimlerinde Türkiye'nin haritasını değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Geçmişte askeri sıkı yönetimler yaşadık, bugün sivil sıkı yönetim dönemi yaşıyoruz. Bizim partimiz Türkiye'yi kapsayan bir parti. Herkes coşan, koşan ama kimseyi ısırmayan ve tekmelemeyen kıratı özlüyor ve bekliyor."
Hüsamettin Cindoruk, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için elini taşın altına koyduğunu belirterek, partililerden de bunu beklediğini sözlerine ekledi.

Cindoruk'un DP Genel Merkezi'deki basın toplantısını çok sayıda eski DYP'li bakan ve partililer coşkuyla izledi. Partililer, Cindoruk'un konuşmasını sık sık alkışlarla kesti. Cindoruk, toplantının ardından alkışlarla DP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:57:55
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?