3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çocuklara küresel ısınma eğitimi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğretimden itibaren çocukları küresel ısınma konusunda bilinçlendirdiklerini belirterek, "Bu bilinci onlara küçük yaştan itibaren vermeye çalışıyoruz" dedi.

'Küresel Isınmaya Karşı Yarının İzleri Projesi'nin Ankara etabı, Nebahat Keskin İlköğretim Okulu'nda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi.Milli Eğitim Bakanı Çelik, burada yaptığı konuşmada, yeni müfredat paralelinde hazırlanan ders kitaplarında dünyadaki iklim değişmesi, küresel ısınma ve çevre konularının çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

İlköğretimden itibaren çocuklara bu bilinci vermeye çalıştıklarını belirten Çelik, "Bize verilen bu kaynakların sonsuz ve sınırsız olmadığını, bunların tükenebileceğini, bunların kirlenmesi ve istismar edilmesi halinde insanlık için birer nimet olması gerekirken birer felaket olacağını çocuklarımıza okullarımızda öğretmeye çalışıyoruz. Bu bilinci onlara vermeye çalışıyoruz. Ders konusu, not konusu olmadan bir gönül meselesi olarak böyle bir projenin gündeme gelmiş olması Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizi çok sevindirmiştir" diye konuştu.

Projenin şu anki bütçesinin 200 bin TL olduğunu ifade eden Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27 milyar olan bütçesi içerisinde bunun okyanusta bir damla olduğunu ve hedefin bütün öğrencilere ulaşarak küresel ısınmaya karşı bilinçlendirmek olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'de bir ağaçlandırma seferberliği olduğunu hatırlatan Çelik, her vilayetin bir kent ormanı olması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan Çelik, hükümetin çabalarının yanı sıra birey olarak yapılması
gerekenlerin olduğunu ve özel sektörün de bu konuda üzerine düşenleri yerine getirdiklerini söyledi. Okullara gittiği zaman kendisine plaket verilmesini istemediğinin altını çizen Bakan Çelik, plaket yerine kendi adına okula bir fidan dikilmesini istediğini anlattı.

İnsanların olmadığı yerde kirliliğin olmadığını belirten Çelik, "Kirliliği insanlar yapıyor. İnsanın elinin değmediği yerde bir kirlilik yok" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, küresel ısınma ve çevre duyarlılığında bilinçlenme konusunda medyaya önemli sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:02:54
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 13:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?