3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çocuklardan mesaj var

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gündem Çocuk Derneği yetkililerinden Esin Koman'ı kabul etti. Koman, Başkan Akgül'e, "Mesajım Var" etkinliği kapsamında Başkentli çocukların yerel yönetimlerden beklentilerini rapor halinde sundu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gündem Çocuk Derneği yetkililerinden Esin Koman'ı makamında kabul etti. Görüşmede, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu da hazır bulundu. Mesajım Var Proje Koordinatörü Koman, proje kapsamında il genelinde yapılan ankette, Başkent'te yaşayan çocukların yerel yönetimlerden beklentilerini rapor halinde Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e sundu. Raporu dikkatle inceleyen Akgül, çocukların kendilerini ilgilendiren konularda karar süreçlerine katılımlarına ve karar mekanizmalarına dahil olmalarına dayalı bir projeyi hayata geçirdikleri için dernek yetkililerine teşekkür etti.

Derneğin danışma kurulunda görev yapan küçük Dilan'ın sunduğu çiçeği kabul eden Başkan Akgül, çocukların saf ve doğal mesajlarının çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Akgül, "Mesajım Var çok iyi düşünülmüş bir proje. Bunlar kağıt üzerinde kalmamalı hayata geçirilmeli. Biz de mesajlara bakacağız, eksiklerimiz varsa gidereceğiz. Onlar bizim geleceğimiz. Kendi görüşlerini yansıtmaları, çocukların ileriye dönük özgüvenini artırıyor. Demokrasinin önemli parçası olan katılım ilkesini şimdiden öğreniyorlar.

Çocuklara yönelik her projeye gücümüz yettiğince destek vereceğiz" diye konuştu.
Çocuklardan gelen mesajların en çok park ve oyun alanlarının yapılması yönünde olduğunu belirten Başkan Akgül, "Görüşler bizim planlarımızla örtüşüyor. Önemli olan ortaya değer koyabilmek. Mamak Belediyesi olarak biz de bu konuya çok önem veriyoruz. Mamak'ta 182 parkımız mevcut ve bu yeşil alanların içerisinde çocuklarımızın oyun oynayabileceği yerler bulunuyor. Bunları daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Yeni yerleşim yerlerine imar planları çerçevesinde park ve oyun alanları yapacağız" dedi.

Oyun parklarında masal yayınının yapılacağı bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını da belirten Başkan Akgül, çocukların oyun oynarken, Keloğlan, Pamuk Prenses gibi sevdiği masalları da dinleme imkanı bulacağını belirtti. Mamak'ta ilköğretim öğrencilerine yönelik 10 Bilgi Evi'nin bulunduğunu hatırlatan Akgül, bölgedeki okulların temsilcilerinden oluşan Mamak Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından alınan kararların Belediye Meclisi'nde hayata geçirdiklerini anlattı. Akgül, Mamak Kültür Merkezi bahçesine yerleştirilen Hayal Kumbarası'yla da öğrencilerin hayal dünyasına yolculuk yaparak, isteklerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akgül, yine Mamak Kültür Merkezi'nin içerisinde deney parklarının bulunduğu Uygulamalı Bilim Merkezi'nde öğrencileri bilimin mutlak gerçekleriyle tanıştırdıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?