4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Costner, Cumhuriyet resepsiyonunda

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Amerikalı ünlü aktör Kevin Costner da katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz yılların aksine 29 Ekim'de iki ayrı Cumhuriyet resepsiyonu veriyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıldönümü kutlamaları kapsamında Çankaya Köşkü'nde verilen ilk resepsiyona 'A Tipi' protokole dahil olan devlet erkanı katıldı. Saat 13.30'da başlayan ve eşsiz olan resepsiyona, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yüksek yargı organlarının başkanları, bakanlar, kayınvalidesini kaybeden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ dışındaki kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'deki çeşitli dinlere mensup ruhani liderler, yabancı misyon şefleri, milletvekilleri ve üst düzey bürokratlar katıldı. Ayrıca resepsiyona yarın İstanbul'da vereceği konser için Türkiye'ye gelen Amerikalı ünlü aktör Kevin Costner da katıldı. DSP'den Ahmet Tan ve Recai Birgün'ün yer aldığı resepsiyona CHP'den kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Gül, konuklarını resepsiyonun verildiği Büyük Balo Salonu'nun kapısında karşıladı. Resepsiyona yaklaşık 850 davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt ünlü aktör Costner ile bir süre sohbet etti.

Cumhuriyetin ilan edildiği gün olan 29 Ekim tarihinde aynı zamanda doğum gününü kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin 'Doğum gününüz kutlu olsun' tebriği üzerine, "Teşekkür ederim. Ne yapayım, saklayamıyorum" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ikinci resepsiyonu yarın verecek. Bu resepsiyona ise işadamı, sanatçı, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcileri davet edildi. Bu resepsiyona çağrılanlara davetiyenin 'eşli' gönderildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:43:10
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 15:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?