4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

CSO'dan Atatürk konseri

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 9 Kasım'da vereceği konserle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anacak.

Gazi Üniversitesi Konser Salonu'ndaki "Atatürk'ü Anma Konseri"nde keman sanatçısı Sevil Ulucan seyirci karşısına çıkacak.

TRT Çoksesli Korosu'nun da sahne alacağı konserde, Soprano Feryal Türkoğlu, Mezzo Soprano Ferda Yetişer, Tenor Ünüşan Kuloğlu ile Bas Tuncay Kurtoğlu izleyiciyle buluşacak.

Orkestrayı Şef İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği konserde, Felix Bartholdy Mendelssohn'un "keman konçertosu", Ahmed Adnan Saygun'un "Eski Üslupta Kantat" ve Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Missa Brevis" adlı eserleri seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü Çağatay Akyol, salonlarındaki tadilat nedeniyle farklı mekanlarda konser vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

"Cumhuriyet Haftası" konserini Gazi Üniversitesi Konser Salonu'nda verdiklerini anımsatan Akyol, bu konsere de aynı mekanın ev sahipliği yapacağını belirtti.

Atatürk'ü Anma Konseri'nde keman sanatçısı Sevil Ulucan ile aynı sahneyi paylaşacaklarını ifade eden Çağatay Akyol, konserde yorumlanacak Mozart'ın "Missa Brevis" adlı yapıtının Ankara'da uzun bir aradan sonra ilk kez seslendirileceğini aktardı.

Akyol, Cumhuriyet ile özdeşleşen orkestranın Atatürk'ü Anma Konseri'ne tüm Başkentli müzikseverleri beklediklerini kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 12:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?