5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Çubuk heyeti Slovakya'ya gitti

ÇUBUK HEYETİ SLOVAKYA'YA GİTTİ*

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal başkanlığındaki heyet, ilçenin kardeş şehri olan Slovakya'nın Sabinov kentine hareket gitti.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal ve beraberindeki heyet, Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan'ın özel daveti üzerine 'Sabinov Günleri' isimli festivale katılmak üzere belediye binasının önünden Slovakya'ya gitti. 2008 yılında Çubuk Belediyesi ile Sabinov Belediyesi kardeş şehir protokolü imzalanmıştı. Aralarında belediye meclis üyelerinin, sivil toplum örgütü temsilcilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve müzisyenlerin olduğu heyeti Slovakya'ya uğurlayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman

Özden, yapılan ziyaretin Türkiye'nin, Ankara'nın ve Çubuk'un tanıtımına katkısına değindi. Bu yıl yapılacak ziyarette özellikle müzisyenlerin ve öğrencilerin ağırlıklı olduğuna değinen Başkan Özden, "Ekibimiz, Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan'ın özel daveti üzerine ilçemizi, Ankara'yı ve Türkiye'yi temsil edecekler. Peter Molcan ve diğer davetli uluslararası delegasyon ile iş adamlarıyla, eğitimcilerle bir araya gelecek heyetimiz, Türk halk müziği ve Türk sanat müziği konserleri de verecek"

diye konuştu.

Ziyarette öğrenciler tarafından çok çeşitli aktivitelerin de yapılacağını ifade eden Başkan Özden, otobüsle yapılacak ziyarete kafile başkanı olarak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal'ın başkanlık yapacağını kaydetti. Uğurlamada öğrencilere ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada seyahatin amacına uygun bir şekilde yapılmasını isteyen Başkan Özden, "Ülkemizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğinize hiç kuşkum yok, ancak oraya gittiğinizde mutlaka tam bir araştırma seyahati gibi hareket

etmenizi istiyorum. Aklınıza takılan tüm soruları sorunuz, araştırınız, inceleyiniz, sorgulayınız. Orada kaldığınız ailelere kültürümüzü, değerlerimizi ve ülkemizi anlatınız. Eğitim kurumlarını geziniz, inceleyiniz ve bilgi alınız. Hepinize hayırlı yolculuklar, Allah yolunuzu açık etsin, Allaha emanet olun" dedi.

İlçelerini sadece Ankara'da değil yurtta ve dünyada tanıtma gayesi içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Özden, programa belediye meclis üyelerinden, birim müdürlerinden, okul müdürlerinden, sivil toplum temsilcilerinden, basından, öğretmenlerden, müzisyenlerden ve öğrencilerden oluşan bir heyetin gittiğini sözlerine ekledi.

ÇUBUK HEYETİ SLOVAKYA'YA GİTTİ*
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:59:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 13:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?