5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Çubuk terminali taşınıyor

ÇUBUK'TA OTOBÜS TERMİNALİNİN YERİ DEĞİŞECEK

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede kullanılan otobüs terminalinin yerinin değiştirilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Atatürk Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde hizmet veren otobüs terminalinin yerinin değiştirilmesi için çalışmaların başladığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, terminalin Barbaros Mahallesi Ayasofya Caddesi'nde belirlenen alana taşınmasının planlandığını belirtti.

EGO Genel Müdürlüğü 4. Bölge Otobüs Daire Başkanlığı yetkilileri ile birlikte alanda inceleme yapan Özden, otobüs güzergahının da yapılacak alana göre değişeceğini kaydederek, ''Mevcut terminal alanının pazar yerine bitişik olması ve merkezde kalması nedeniyle burada trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı otobüs terminalini Barbaros Mahallesi'ndeki Ayasofya Caddesi'nde bulunan bölgeye taşıyacağız. EGO ile gerekli görüşmelerimizi yaptık. Arkadaşlar da gelerek yerin ve güzergahın incelemesini yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde burası ile ilgili çalışmamız başlayacak. Hem EGO otobüsleri hem de özel toplu taşıma araçları buradan hareket edecek" dedi.

Taşınacak alanın otobüs ring hattına en uygun bölge olduğunu ifade eden Başkan Özden, dinlenme alanı, ihtiyaç birimleri ve park alanının bulunması planlanan alanın 18 bin metrekare olduğunu ve merkezden bin 250 metre uzaklıkta olduğunu sözlerine ekledi.

ÇUBUK'TA OTOBÜS TERMİNALİNİN YERİ DEĞİŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 12:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?