3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çubuk yeşile bürünecek

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün son 4 aydır sürdürdüğü çalışmaları kapsamında parklar, ana arterlerdeki refüjler ve kavşaklar yeşillendiriliyor.

Göreve geldiği günden bu yana her fırsatta yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Çubuk Belediye Başkan Lokman Özden, birçok parkta revize çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Çubuk ilçesini yeşillendireceklerini de vurgulayan Başkan Özden, ''Hizmet süremiz içerisinde ilçemizde boş, göze batan hiç bir alan kalmayacak. Her yeri yeşillendirerek, ağaçlandıracağız. Kuzeyin Parlayan Yıldızı Çubuk yeşile bürünecek'' dedi.

Başkan Özden, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeşillendirme çalışmaları sırasında şu ana kadar müdürlüğün kendi üretimi olan 8 bin adet süs bitkisi ve 80 bin adet mevsimlik çiçek dikildiğini ayrıca 900 adet ibreli ve yapraklı ağacın dikildiğini söyledi.

Özden, parklarda, ana arterlerdeki refüjlerde ve kavşaklarda yapılan çiçek ekimi çalışmalarının kentin çehresini değiştirdiğini kaydetti. Başkan Özden, Belediye Fidanlığı'nda 4 ay içerisinde 100 bin adet çiçek üretildiğini ve üretilen çiçek sayısının yıl sonuna kadar 150 bin adeti bulacağını vurguladı.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla kent güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Özden, ''Kentimizi sevelim, kirletmeyelim ve çevremizi temiz tutalım'' dedi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?