3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çubukçu görevini Kavaf'a devretti

Kabine revizyonu ile Milli Eğitim Bakanı olan Nimet Çubukçu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini Selma Aliye Kavaf'a devretti.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen devir teslim törenine ilgili bürokratlar da katıldı. Duygulu anlar yaşadığı gözlenen Çubukçu, Mardin'deki saldırıya değinerek, devir teslim toplantısını bu üzücü olayın gölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Devlet Bakanı olduğu dönemde, hiçbir zaman kendisine bağlı olan kurumlarda yaşayanların 'bakanı' olmadığını, 'annesi, ablası, kız kardeşi' olduğunu belirten Çubukçu, Kavaf'a da yeni görevinde başarılar diledi.

Selma Aliye Kavaf da, 5 yıl boyunca AK Parti'nin Kadın Kolları Başkanlığını yaptığını, Çubukçu ile o dönemden beri tanıştıklarını belirterek, bakanlık çalışanların yüzlerine de aşina olduğunu söyledi. Çubukçu ile sürekli istişare içinde olmaya devam edeceklerini ifade eden Kavaf, gazetecilerin Mardin'de 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Kavaf, olayda çok sayıda kadın ve çocuğun da hayatını kaybettiğinin hatırlatılması ve Mardin'e gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, İçişleri ve Adalet bakanlarının olay yerine gittiklerini, onlarla görüştükten sonra kendisinin de gidebileceğini söyledi.

Kavaf, olayın kan davası olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise, insanların aralarındaki problemleri hukuk yoluyla çözmeleri gerektiğini ve bu yüzyılda halen böyle olayların yaşanmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kavaf, bu tür olayların meydana gelmemesi için çalışmalar yapacaklarını da dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 11:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?