3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cumhurbaşkanı Gül'den Nevruz mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz'un kardeşçe, şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olunduğunu hatırlatan bir bayram olduğunu belirterek, "Çeşitliliklerimiz ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır. Dolayısıyla herkes kendi gelenekleri çerçevesinde Nevruz'u kutlayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Baharın habercisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü Nevruz Bayramı'nı içten duygularla tebrik ediyorum" dedi.

Türk dünyasının Nevruz'da baharın gelişini, doğanın dirilişini kutlarken, bu yeni uyanışın barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olması umutlarını da dile getirdiğini belirten Gül, "Doğadaki canlanma, insanlığa iyiliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin egemen olduğu bir dünya için umut verirken, bahar renklerinin harmonisi, bir bütünü oluşturan farklılıkların ve çeşitliliğin yarattığı zenginliği gözler önüne sermektedir" ifadesini kullandı.

"Nevruz, kardeşçe, şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olduğumuzu hatırlatan bir bayramdır" diyen Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
"Türkiye ve bütün Türk dünyası, insanlık için mutluluk ve huzurun anahtarının barış ve adalet olduğunun bilincindedir. Yan yana, omuz omuza çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz'da Türk dünyası, ayrımcılığın olmadığı bir dünya, barış ve kardeşlik özlemini vurgulamaktadır. Kardeşlik, hoşgörü ve sevgiyle yoğrulan bu topraklarda, milletimiz büyük zorluklara göğüs germiş, yaşadığı acıların üstesinden gelmiş, sahip olduğu yüce değerleri yüzyıllar boyunca korumuştur. Türkiye farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanların birarada, huzur içinde yaşadığı, farklı sosyolojik gerçekleri ve gelenekleri bünyesinde barındıran büyük bir ülkedir. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır. Dolayısıyla herkes kendi gelenekleri çerçevesinde Nevruz'u kutlayacaktır."

Cumhurbaşkanı Gül, milletin zenginliklere her zaman sahip çıkacağını, her Türk vatandaşının etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyeceğini vurguladı. "Bu ülke hepimizindir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatandaşlarımızın mutluluğunu ve huzurunu temel alan bir anlayışla geleceğe güçlü şekilde ulaşması için hepimiz elbirliği içerisinde çalışıyoruz" diyen Gül, "Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, omuz omuza vererek, birbirimize sevgi, değerlerimize saygı duyarak hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancım tamdır. Nevruz Bayramı vesilesiyle vatandaşlarıma ve Türk dünyasına sevgilerimi ve saygılarımı sunuyor, baharın bütün dünyaya iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?