3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cumhurbaşkanı'na Somalili konuk

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak yarın Türkiye'ye gelecek. Ziyaret, Somali'den Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olacak.

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak 17-21 Nisan tarihleri arasında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed'in bu seyahatinin iki ülke arasında Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ikili resmi ziyaret olması bakımından özel bir önem taşıdığı bildirildi. Açıklamada, ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Gül ile Somali Cumhurbaşkanı arasında yapılacak görüşmelerde, Somali'deki mevcut durum, Türkiye'nin Somali'de barış, huzur, istikrar ve refahın temin ve tesisine yönelik yardım ve katkıları ile siyasi, ekonomik, ticari, eğitim-kültür ilişkilerinin ve bölgesel konuların ele alınacağı kaydedildi.

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed'in Türkiye'ye gerçekleştireceği resmi ziyaretin, ikili ve bölgesel konularda en üst düzeyde istişarelerde bulunulmasına, işbirliğinin çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi imkanlarının değerlendirilmesine vesile olacağı belirtilen açıklamada, köklü tarihi dostluk ve işbirliği münasebetlerine sahip olunan Somali'nin Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed'in Türkiye'ye ziyaretinin, Türkiye'nin stratejik ortaklık ilişkileri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliği çerçevesinde Afrika ülkeleriyle istişare ve temasların pekiştirilmesi açısından da fayda sağlayacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 21:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?