3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cumhurbaşkanlığı kupası; Efes Pilsen'in

Erkekler Basketbolda 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı normal süresi 63-63 biten karşılaşmada Fenerbahçe Ülker'i 81-74 mağlup eden Efes Pilsen kazandı.

Büyük çekişmeye sahne olan ve kazananı uzatma dakikalarının belirlediği mücadelenin ardından Efes Pilsenli basketbolcular ve teknik heyet büyük sevinç yaşadı. Lacivert-beyazlı oyuncular sevinçlerini kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla paylaştı.

Doping yaptığı gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedilen Kerem Gönlüm'ün de katıldığı sevinç gösterilerinde, Efes Pilsenli basketbolcular potanın filelerini kesti. Şampiyon Efes Pilsen'e kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak verdi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, kendileri için anlamlı bir kupa kazandıklarını belirterek, "İki takım arasında geçen sezondan itibaren ezeli bir rekabet var. Bu yüzden bu kupa bizim için çok önemliydi. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandığımız için mutluyuz. Maçın son bölümlerini iyi oynayarak galibiyete ulaştık. Artık ortada bir gerçek var. Türkiye'nin en iyi takımı biziz" ifadelerini kullandı.

Lacivert-beyazlı oyuncular Kerem Tunçeri ve Kaya Peker, zevkli ve çekişmeli bir mücadelenin ardından en büyük rakipleri Fenerbahçe Ülker'i mağlup ederek, kupaya uzandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı-lacivertli oyuncular Damir Mrsic ve Ömer Onan, Efes Pilsen karşısında maçın son bölümlerinde kupayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti. Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic ise, uçağa geç kalacakları gerekçesiyle açıklama yapmak istemedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 22:44:02
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 10:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?