1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Dalgıçlardan uyarı

Ankara İtfaiyesi dalgıçları, geçtiğimiz yıllarda serinlemek amacıyla girilen sularda yaşanan boğulma olaylarının bu yıl tekrarlanmaması için Ankaralıları dikkatli olmaya çağırdı.

Ankara’daki hiçbir baraj, göl, göletin yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun olmadığı vurgulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bünyesinde oluşturulan Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, Türkiye’de bulunan itfaiye teşkilatları arasında ilk defa hayata geçirilen hizmet birimi olarak dikkat çekiyor.

Mesut Bozkurt, Salih Kurumlu, Yavuz Kökten, Bünyamin Şahin, Akın Özkan ve Levent Çeri’den oluşan 6 kişilik tim, meydana gelebilecek her türlü olaya müdahale edecek yetenek ve donanıma sahip. Tim elemanları, bu doğrultuda, deneyimlerini artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Su Altı Kurtarma Timi’nde eğitmen balıkadam olarak görevini sürdüren Mesut Bozkurt, sadece Ankara’da değil, ülkenin her tarafında görev yaptıklarını, tüm koşullarda su altı arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirebilecek deneyim ve teçhizata sahip olduklarını ifade etti.
Alanlarında deneyimin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Mesut Bozkurt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bugüne kadar denizlerde, akarsularda, bataklıklarda, kış şartlarında donan göllerde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar deneyimimizi artırdı. Her operasyondan sonra bir taraftan bilgi ve tecrübemiz artarken, diğer taraftan da deneyimlerimizi eğittiğimiz gençlere aktarma fırsatını buluyoruz. Tim elemanlarımız, sadece su altında değil, aldıkları ilk yardım ve kara kurtarma eğitimleriyle de her an göreve hazır durumdalar. Özellikle büyük depremde, daha sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen yoğun talepler doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdik."

Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi Eğitmeni Mesut Bozkurt, havaların ısınmasıyla birlikte boğulma olaylarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Yaz sıcakları ile birlikte serinlemek amacıyla gerek yüzme bilmeyen insanların suya girmeleri, gerekse suyun özelliğinden dolayı boğulma olaylarında artış görülüyor. Bu nedenle Vatandaşlarımıza, piknik alanlarındaki baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinden, can güvenliği açısından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?