3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dar gelirlinin ev sevinci

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Karacaören'de yaptırılan 252 konut, gerçekleştirilen kurayla sahiplerini buldu.

Kura çekimi, Altınpark ANFA Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Başvuru sahibi vatandaşlar, dar gelirlilere yönelik projede 2'si F tipi, 250'si ise B tipi, 95 metrekarelik 2 oda 1 salon evlere kavuşabilmek için kura çekiminin yapıldığı ANFA Salonu'nu doldurdu.

Toplu konut projesinde 252 adet konut için 873 kişi başvuru olurken, bu konutlardan biri şehit ailesine, 2'si ise gazilere tahsis edildi.

TALİHLİLERİN EV SEVİNCİ

Kura çekiminde ismi okunan talihliler ev sahibi olma sevincini cep telefonuyla yakınlarıyla paylaşırken, kimileri de gözyaşlarına hakim olamadı. Ev sahibi olan talihlilerden şehit ağabeyi Ufuk Yapmış ise, ev sahibi olmanın sevincini buruk yaşadı. Kardeşi Yusuf Yapmış'ı 1999 yılında Diyarbakır Bismil'de şehit veren Ufuk Yapmış, "Ev sahibi olmak çok güzel bir duygu. Allah olmayana da versin. Keşke şehidimiz de yanımızda olsaydı bu sevinci birlikte yaşasaydık. Ama Allah'ın takdiri böyleymiş" dedi.

İsmi 252 kişi arasında yer alan İsmail Ulusoy da, 20 yıllık devlet memuru olarak ilk kez ev sahibi olduğunu belirterek, "TOKİ'ye 4 defa başvurdum ama kısmet bugüneymiş. Şu anda çok heyecanlıyım. Cenab-ı Allah herkese nasip etsin" diye konuştu. Ev sevincini eşiyle paylaşmak isteyen ancak bir türlü cep telefonuyla eşini arayamayan Ulusoy, biraz sakinleştikten sonra mutlu haberi eşi Sevda Ulusoy'a verebildi. Ulusoy, bir gazetecinin 'Ne zamandan beri kiracısınız?' sorusuna, "Aklım yetti yeteli kirada oturuyorum" karşılığını verdi.

"6 AYDA 2 KERE 'EV'LENDİM"

Kıbrıs Gazisi Ahmet Kılıç da, ev sahibi oldukları için mutlu olduğunu ifade ederek, "Devletimizin imkanlarından faydalandığımız için çok mutluyum. 20 yıldır kirada oturuyorduk" şeklinde konuştu.

Talihliler arasında yer alan ve 6 ay önce evlenen Mustafa Önder de, "6 ay önce evlendim, 6 ay sonra da 'ev'lendim. Allah herkese bu duyguyu nasip etsin. Evlendikten sonra iş sahibi oldum. Şimdi de ev sahibi olduk. Evlilik uğurlu geldi. Eşim benden çok istiyordu. Evlenmek için 7 yıl bekledik. Evlendikten 6 ay sonra ev sahibi olduk" dedi.

Bir başka talihli Kamil Arıkan ise, 20 yıldır bir gecekondu da oturduğunu belirterek, "Kötü ve sürekli çatısı akan bir gecekondu da oturuyordum. Artık oradan kurtuldum" sözleriyle ev sahibi olma sevincini dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 17:41:17
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 17:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?