3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dart Milli Takımı 3. oldu

Erkek Dart Milli Takımı, Akdeniz Kupası'nda takım halinde üçüncü oldu.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Akdeniz Kupası, 13-16 Mayıs tarihleri arasında İtalya'da gerçekleştirildi. Kafile başkanlığını Ayhan Ölmezoğlu, antrenörlüğünü ise Mete Özdemirci'nin yaptığı Emre Toros, Eser Tekin, Arman Uğur ve Bahadır Alev'den oluşan Erkek Milli Takımı, Fransa ve İtalya'nın arkasından 19 puanla Yunanistan'la beraber üçüncülüğü paylaştı. Duygu Karaca ve Seçil Toros'dan kurulu Bayan Milli Takımımız ise 1 puanla beşinci sırada yer aldı.

Turnuvada en başarılı sonucu çift erkeklerde final oynama başarısı gösteren Eser Tekin-Arman Uğur çifti kazandı. Eser-Arman çifti ilk turda, Güney Kıbrıslı rakiplerini 4-3, ikinci turda İtalyan rakiplerini yine 4-3 mağlup ederek yarı-finale yükseldi. Yarı finalde Maltalı rakipleri ile karşılaşan milli sporcularımız, bu maçı da 4-2 kazanarak finale çıktı.

Finalde büyük bir çekişme yaşanmasına rağmen, Fransız rakiplerine 4-3 kaybetmekten kurtulamayan sporcularımız gümüş madalya ile yetindiler. Diğer çiftimiz Emre Toros - Bahadır Alev ise, ilk turda Cebelitarık'ı 4-3 mağlup ederken, ikinci turda İtalyan rakiplerine 4-2 kaybederek elendiler.

Bayan çiftler maçlarında ise Duygu Karaca - Seçil Toros çifti, gruplarında İtalya'ya karşı 4-2, Fransa ve Yunanistan'a karşı ise 4-3 kaybederek elendiler. Tek bayanlarda ise Duygu Karaca ilk turu bay geçerken, ikinci turda turnuvanın şampiyonu Güney Kıbrıslı rakibi karşısında 4-0 mağlup olarak elendi. Diğer bayan sporcumuz Seçil Toros ise, ilk turda Yunan rakibini 4-2 yenerken, ikinci turda turnuvanın ikincisi İtalyan rakibi karşısında 4-2 yenilmekten kurtulamayarak elendi.

Tek erkeklerde yarışan sporcularımızdan Eser Tekin, ilk turda Güney Kıbrıslı rakibine 4-1 yenilerek elenirken, Emre Toros da ilk turda İtalyan rakibine karşı 4-3 kaybederek elendi. Bir diğer sporcumuz Arman Uğur ilk turda Maltalı rakibini 4-2 yenmesine rağmen, ikinci turda Yunan rakibine karşı 4-3 mağlup olarak elendi. Tek erkeklerde yarışan dördüncü sporcumuz Bahadır Alev ise ilk turda İtalyan rakibini 4-0, ikinci turda Yunan rakibini 4-3 yenmesine rağmen, üçüncü turda Fransız rakibine karşı 4-2 kaybederek yarı-final şansını yitirdi.

Akdeniz Kupası'nın ardından 17 Mayıs tarihinde yapılan İtalya Açık Turnuvası'na katılan milli takım sporcularından Emre Toros, üçüncülük kazanarak büyük bir başarıya imza atarken, Bahadır Alev de ilk 16'da yer almayı başardı. Bayanlarda ise Duygu Karaca ilk 8'e girme başarısı gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 11:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?