4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Değişen numaralar mahkemelik oldu

CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Emek Mahallesi ve Bahçelievler Semtindeki sokak numaralarının değiştirilmesine yönelik uygulamasının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara İdare Mahkemesine başvurdu.

 
Gök, başvuru öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Emek ve Bahçelievler'in Ankara ile özdeşleşen tarihi geçmişe sahip semtler olduğunu belirterek, uygulamayı dayatmacı, antidemokratik, hukuka aykırı ve amacı belirsiz olarak tanımladı.

Emek ve Bahçelievlerdeki sokak numaralarının geçen hafta içinde değiştirilmeye başlandığını, bilinen sokak numaraları sökülerek yerine yeni ve farklı numaralar verildiğini kaydeden Gök, bunun ulaşım, haberleşme ve ikametgah konularıyla ilgili karışıklığa yol açtığını söyledi.

Gök, "Yeni sokak numaraları daha önceden başka sokaklar için kullanılan sokak numaralarıdır. Yapılan değişiklik sadece numaraların değiştirilmesine yönelik bir uygulamadır. Tam bir keyfilik içerisinde, bütün birikimi bir anda silen bu uygulama tamamıyla bir ciddiyetsizlik örneğidir. Yerleşik düzeni alt etmeye yönelik bir uygulamadır" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin uygulamadan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Gök, "Yüce yargının bu yanlışı durduracağına inanıyoruz" dedi.

Emek ve Bahçeli sakinlerinden bir grubun da destek verdiği Gök, açıklamasının ardından İdare Mahkemesine başvuru yaptı.


AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 16:15:57
Güncelleme :11 Temmuz 2007 Çarşamba 16:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?