1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

DEHAP'lı kadınlardan oturma eylemi

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Şırnak Kadın Kolları’nın Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi önünde yaptıkları oturma eyleminde bölücü terör örgütü elebaşı Öcalan lehine slogan atıldı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile görüşmek için Şırnak’tan gelen DEHAP Şırnak Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, görüşmenin gerçekleşmemesi üzerine AK Parti Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı.

Grubun arasından seçilen temsilcilerin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüşmesinin ardından oturma eylemi sona erdi. Grup adına bir açıklama yapan Ayten Atalay, Şırnak’taki gelişmelerden kaygı duyduklarını belirterek, bölgede yargısız infazların yaşandığını iddia etti. Atalay, Şırnak’ta 5 sivilin işkenceyle katledildiğini, ülkenin yeni bir çatışma ortamına sokulmak istendiğini öne sürdü.

Atalay "Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan tarafından, tek taraflı da olsa geliştirilen barış ve demokrasi sürecinde ülkemiz rahatlamış olsa da sorunun adının konulması, çözümü için adım atılmaması, bu sürecin iyi değerlendirilememesi gelinen aşamada çözümsüzlüğü derinleştirmiştir. Kürt sorunun çözümünü geliştirmek yerine tecrit ve izolasyon politikaları geliştirilmiştir. Sayın Öcalan 7 yıldır bir adada tek başına tutularak hukuki haklarından maruz bırakılmakta, özellikle ciddi sağlık sorunları yaşadığı bilinmesine ve bulunduğu ortamın sağlık açısından uygunsuz olduğu bilinmesine rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmamaktadır" diye konuştu.

Sözde Kürt sorununun şiddet, baskı inkar ve imha ile çözülemeyeceğini söyleyen Atalay, AK Parti hükümetinin sorunun çözümü için diyalog yollarını açması ve çözüm için adım atmasının halkların lehine olacağını öne sürdü. Yapılan basın açıklamasının ardından "Başkan Apo", "Dişe diş, kana kan, yanındayız Öcalan" gibi sloganlar atarak zılgıt çeken grup, geldikleri otobüse binerek AK Parti Genel Merkezi önünden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 16:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?