4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Denizlispor - Ankaragücü:1-0

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında Denizlispor, sahasında Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek, 10 haftalık galibiyet orucuna son verdi.
En son 4 Kasım 2006 tarihinde deplasmanda Sivasspor'u 2-0 yendikten sonra galibiyete hasret kalan Yeşil-siyahlılar, kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullandığı maçta, Fatih Egedik'in ilk yarıda attığı golle 3 puana ulaştı. 

Yaklaşık 10 bin taraftarın desteğiyle maça başlayan Yeşil-siyahlılar, ilk yarının başlarında rakibinin daha üstün oynamasına rağmen Fatih Egedik'in golüyle öne geçti. Golden sonra oyunu da dengeleyen Denizlispor, ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda her iki takım da gol için açık futbol sergilerken, son 10 dakikada Denizlispor farkı daha da açacak fırsatları buldu, ancak bunları değerlendiremedi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Denizli Atatürk Stadı'nda büyük sevinç yaşandı. Yeşil-siyahlı futbolcular, tüm tribünleri gezerek galibiyeti taraftarlarıyla paylaşırken, Ankaragücü'nde ise büyük üzüntü yaşandı. 

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Denizlispor'un önemli bir galibiyet aldığını belirterek, "Kendilerini tebrik ediyorum. 90 dakikada fazla değerlendirilecek bir şey yok. Denizlispor biraz daha stresli idi. Hem golü düşünmek hem de gol yememesi gerekiyordu. Ligdeki sıralama açısından oyuna stresli başladı. Oyunun başında biz oyuna daha hakimdik. Daha sonra rakibimiz atak geliştirmeye başladı. Yusuf'un akıllılığı bir kez daha ortaya çıktı ve erken kullandığı taç atışıyla Denizlispor gol attı. Yarım pozisyondan gol yedik" dedi. 

Maçın genelinde iyi futbol oynamadıklarını kaydeden Karaman, "Rakibimiz de fazla bir şey oynamadı, ama önemli 3 puanı aldı. Onlara başarılar diliyorum" diye konuştu. Maçın hakemi İsmet Arzuman ve ekibinin iyi maç yönettiğini de ifade eden Karaman, "Maçın sonucuna tesir edecek hata yapmadılar. Kendilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise, göreve gelirken zor karşılaşmalar oynayacaklarını bilerek geldiğini belirterek, "Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray maçından daha zor bir maç oynadık. Ankaragücü iyi bir takım ve zorlu bir maç oldu. Çok gergin ve stresliydik. Maçı ne olursa olsun kazanmak istiyorduk. İleriye doğru bir umut ışığı bulmamız gerekiyordu. Son haftalarda her gün daha iyi oynuyoruz. Futbolcular sisteme alışmaya başladılar. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Tüm futbolcularımı kutluyorum. Terlerinin son damlasına kadar savaştılar. Daha fazla gol atabilirdik, net gol pozisyonlarından yararlanamadık. Galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum" dedi. 

Ankaragücü kalecisi Serkan Kırıntılı, Denizlispor maçından önceki 2 haftada iyi sonuçlar aldıklarını, Denizlispor deplasmanından da en az bir puanla ayrılmayı hedeflediklerini, ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Mağlubiyetten dolayı üzüntülüyüz. Ancak bu maçı unutup, önümüzdeki Beşiktaş maçını düşünmek zorundayız" diye konuştu. 

Denizlispor'un kaptanı Yusuf Şimşek, geçen hafta Galatasaray maçında aldıkları bir puanın moraliyle çıktıkları maçtan zor da olsa galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Başta başkanımız, yönetim kurulumuz ve taraftarlarımıza bu galibiyeti armağan ediyoruz. Çünkü en zor dönemlerimizde bize hep destek çıktılar. Güvenç Kurtar hocamızın da bu başarıda payı büyük. Güvenç Hoca bize büyük katkı sağladı. Oyuncu arkadaşlarımız da canla başla oynayarak mücadele ediyorlar. Denizlispor'un yeri burası değil. İnşallah çıkış açısından bu maç, çıkış olacak. Denizlispor'un yükselişi bundan sonra devam edecek. Geçen sezon yaşadığımız sıkıntıyı yaşamayacağız" dedi. 

Denizlisporlu futbolcular Fatih Yiğen ve Süleyman Görgün de, zor da olsa galip geldikleri için mutlu olduklarını, galibiyeti taraftarlara armağan ettiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 18:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?