3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Depremi anlatan filmler yarışacak

Türk Kızılayı, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye'nin Afeti 10. Yıl Anma Etkinlikleri kapsamında 'Deprem' konulu kısa film yarışması gerçekleştirilecek.

1999 yılında büyük can ve mal kaybına yol açan Marmara depreminin 10. yıldönümü nedeniyle Kocaeli Üniversitesi, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayı ortaklaşa bir dizi anma etkinlikleri gerçekleştirme kararı aldı.

Bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikleri kapsayan anma faaliyeti çerçevesinde bir de 'Depremi Nasıl Görüyoruz?' temalı kısa film yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya katılacak kısa filmlerin son teslim tarihi 1 Ağustos 2009 olarak açıklandı. Ön eleme kurulu tarafından ilk elemeden geçen eserler, jüri tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar 10 Ağustos'ta açıklanacak. Herkese açık olan yarışmanın jüri üyeleri ise; yönetmenler Yağmur-Durul Taylan, Ezel Akay, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, Kızılay'ı temsilen Armağan Pekkaya ve Kocaeli Üniversitesi'ni temsilen Doç. Dr. Oya Çakın, Doç. Dr. Hasan Akbulut'tan oluşuyor.

Yarışmada birinci 3 bin 500 TL, ikinci 2 bin TL ve üçüncü bin 500 TL para ödülü kazanacak. Yarışmaya katılan kısa filmler anma etkinlikleri kapsamında izleyiciyle buluşacak. Yarışmaya katılım formu ve koşulları hakkında detaylı bilgiye ise www.anmaetkinlikleri.org internet adresinden ulaşılabileceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?