4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Derince Limanı ihalesi başladı

TC Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı'nın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi başladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılan Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkının devri ihalesi, açık artırma usulüyle yapılacak. İhaleye, 'Akfen Holding A.Ş-Akfen Altyapı Yatırımları Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Türkerler Ortak Girişim Grubu, Global Altyapı Hizmetleri ve İşletmecilik A.Ş., Çelebi Holding A.Ş-Kocaeli Sanayi Odası Ortak Girişimi Grubu, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.' katılıyor. Öte yandan, Derince Limanı, İzmit Körfezi'nin kuzeyinde yer alıyor ve stratejik konuma sahip.

Körfezdeki otomotiv sanayi ve karışık eşya yüklerine hizmet veren liman, demiryolu ve karayolu şebekesiyle de bağlantıya sahip. Bir kılavuz botu, 2 römorkor ve 2 palamar botunun bulunduğu limanda, liman ekipmanları arasında 3-35 tonluk 9 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 8 adet mobil vinç, 6 standart ve 20 kısa mastlı forklift, bir paletli vinç ve bir loder mevcut bulunuyor.

TMO'ya ait 95 bin ton kapasiteli bir siloya sahip olan limanda, rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi de bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 12:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?