5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Derviş'in maaşı çok düşükmüş...

TESK Başkanı Derviş Günday, maaşıyla ilgili iddialara açıklık getirdi. Günday, “Maaşım gazetelerde iddia edildiği gibi 25.000 YTL değildir. TESK Genel Başkanı sıfatıyla aldığım aylık maaş tutarı yasa gereği 5.310 YTL’dir. Ayrıca, TŞOF’tan 743.40 YTL huzur hakkı almaktayım” dedi.

Maaşıyla ilgili olarak iddialara açıklık getiren Günday, “Bazı basın yayın organlarında aldığım maaşla ilgili son günlerde asılsız haberler ve yorumlar yer almaktadır. Bu konudaki haberler gerçek dışı olduğundan bu açıklamaya yapma zorunluluğu doğmuştur. Bu itibarla aylık maaşım iddia edildiği gibi 25.000 YTL değildir. TESK Genel Başkanı sıfatıyla aldığım aylık maaş tutarı yasa gereği 5.310 YTL’dir. Kanunla belirlenen bu ücretin dışında konfederasyondan herhangi bir ad altında başka bir ücret almamaktayım” diye belirtti.

TESK’den kanunla belirlenen aylık ücret alındığından TŞOF’tan aylık ücret ödenmediğini ifade eden Günday, sadece her ay yapılması zorunlu yönetim kurulu toplantılarına yönetim kurulu başkanı sıfatıyla katılması sebebiyle, yasanın belirlediği tutarda 743.40 YTL huzur hakkı ödendiğini kaydetti.


aa
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 12:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?