3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Devlet sporcusuna şeref aylığı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 'devlet sporcusu' unvanını hak eden eski milli sporcuları temsil eden heyeti kabul etti.

Bakan Başesgioğlu'nun Başbakanlık'ta bulunan makamında gerçekleştirilen kabule, güreş branşından Kenan Şimşek, Mehmet Ayhan ve Ahmet Özbege, tekvandodan Osman Şener Özsoy, halterden Osman Nuri Vural, bokstan Sefer Karataş ve atletizmden Metin Altıntaş katıldı. Kabulde bir konuşma yapan Bakan Başesgioğlu, devlet sporculuğu kanununun parlementoda büyük bir ilgi gördüğünü ifade ederek, "Geçmişte bayrağımızı dalgalandıran sporcuların hayat mücadelesi içinde zor günler yaşadıklarına şahit olduk. Bunların olmaması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Devlet sporcusu unvanını kazananlara 40 yaşından sonra şeref aylığı bağlanacağını müjdeleyen Bakan Başesgioğlu, "'Vefat halinde bu maaş eşine ve çocuklarına bağlanacak. Yönetmelikler hazırlanıyor. Geçmişten günümüze kadar yasadaki özellikleri taşıyan herkese devlet sporculuğu unvanı verilecek" diye konuştu. Kabulun sonunda Bakan Başesgioğlu'na bakır işlemeli vesikalık resim hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 19:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?