4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Devletten yardım eli uzandı

Ankara'nın Bala ilçesinde 27 Aralık'ta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede artçı sarsıntılar sürüyor.

Depremde evleri hasar gören vatandaşlar geceyi Kızılay'ın bölgeye gönderdiği çadırlarda ve akrabalarının evlerinde geçirdi. Hayırsever bir işadamı da depremden etkilenen ihtiyaç sahibi 20 aileye 500'er YTL yardımda bulundu.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, depremin ardından vatandaşlardaki tedirginliğin kısmen azaldığını söyledi. Bölgedeki gelişmeleri, gece geç saatlere kadar takip eden Gürbüz, vatandaşların, geceyi çadırlarda geçirmek istemediğini belirterek, "Bir kısım vatandaş, geceyi geçirmek için yakındaki ya da Ankara'daki akrabalarına gitti, bir kısmı evlerine girdi." dedi. Başkan İbrahim Gürbüz, Balalı bir hayırseverin kendilerinin aracılığıyla depremden etkilenen ihtiyaç sahibi 20 aileye 500'er YTL yardımda bulunduğunu bildirdi. Başkan Gürbüz şunları anlattı: "Balalı bir hayırsever işadamı ve siyasetçi geldi, Çiğdemli Mahallesi ile Afşar beldesi ve Soyugüzel ile Yaylıözü köylerimizdeki mağdur insanlara yardım etmek istediğini söyledi. İçlerinde 500'er YTL olan 20 adet zarf teslim etti. Bu zarfları, muhtaç durumda olduğunu tespit ettiğimiz insanlara, yanımda hayırseverin bir akrabasının nezaretinde teslim ettim. Bu duyarlılıktan ötürü çok teşekkür ediyorum." Başkan Gürbüz, Ankara'dan arayan bazı vatandaşların da depremzedeleri evlerinde misafir etmek istediklerini anlattı.

Depremlerin ardından Afşar beldesi başta olmak üzere Bala'ya bağlı 32 yerleşim yerinde hasar tespit çalışması yapıldı. Bala'da büyük hasar gören 601 evin yıkımına karar verildi. Evlerin yıkımına bugünden itibaren başlanacağı öğrenildi.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?