3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Devrim Arabaları'nın gösterimi yapıldı

Yönetmenliğini Tolga Örnek'in yaptığı "Devrim Arabaları" filminin özel gösterimi Ankara'da gerçekleştirildi.

Demiryolu personeli ile birlikte filmi izleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, filmden bir çok ibret alınacak sahnenin olduğunu belirterek, Ankara-Eskişehir arasında sabahtan akşama kadar telefon bağlantısı bekleyen bir Türkiye'den bugün 1.5 saatte giden yüksek hızlı tren yapıldığını söyledi.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Tolga Örnek'in üstlendiği "Devrim Arabaları" filminin özel gösterimi AFM sinemalarında gerçekleştirildi. Özel gösterime Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yönetmen Tolga Örnek ve demiryolu çalışanları izledi. Filmin gösteriminin ardından bir konuşma yapan yönetmen Tolga Örnek, TCDD yetkililerine verdiklerini destekten dolayı teşekkür etti.

"Devrim Arabaları"nın emeğin, azmin, inancın ve Türkiye'ye inanların filmi olduğunu belirten Örnek, bu projedeki amacın gençlerin örnek alabilecekleri insanları tanıtmak olduğunu belirtti. Filmde, "hiçbir başarı cezasız kalmaz repliğinin olduğunu kaydeden Örnek, "Bu tür olayların yaşanmayacağı bir Türkiye dilediğini" belirtti. Filmin etkisinde kalarak yüksek hızlı trende başarısız olmaktan korktuğunu belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, filmi seyrettikten sonra yüksek hızlı trenin sorunsuz çalışmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Filmin sonuçsuz bir azmin hikayesi olduğunu belirten Karaman,
"Bu filmde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Alkışlar arasında kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, azmin olduğu yerde çözüm de olduğunu ve bir projede bunun nasıl başarıldığını hep beraber gördüklerini söyledi. Türk insanının ortaya koyduğu başarının sadece Devrim Arabaları ile sınırlı olmadığını ve Türk insanın daha önce de yerli uçak yaparak dünya ile boy ölçecek noktaya geldiğini belirten Bakan Yıldırım, Türkiye'de değişim ile değişmemenin mücadelesinin hep olduğunu belirtti. Değişim için değişmek için gayret edenlerle direnenlerin bugün de olduğunu belirten Bakan Yıldırım, filmin arasında birçok ibret alınacak sahnenin olduğunu söyledi.

Filmin sadece devrim arabasının başarı öyküsünü anlatmadığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Hanımlar aralarında konuşuyor. Sabahtan akşama kadar telefon bağlanması için beklendiğini söylüyorlar. İşte Ankara-Eskişehir arasında sabahtan akşama kadar telefonla bağlanmak için bekleyen Türkiye'den bugün Ankara'dan Eskişehir'e 1,5 saatten daha kısa sürede giden hızlı trenle giden bir Türkiye'ye geldik" dedi.

İşte Türkiye'deki değişimin bu olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Şimdi 1980'li yılların başında TELATAŞ'ta yeni bir santral yapıldı, artık bin 800 kişi aynı anda birbiriyle otomatik olarak telefonla görüşüyor diye gazetelere manşet olan bir Türkiye'den 70 milyonun birbiriyle gece gündüz görüştüğü ve konuştuğu bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Büyük başarılar elde edildiğini belirten Bakan Yıldırım, bugün dünyanın 20 ülkesinde internette 13. sıraya gelen bir Türkiye'nin olduğunu kaydetti. Dünya'nın en büyük 20 ekonomisinde 17. sıraya oturan bir Türkiye'nin olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bugün Avrupa'nın en fazla otomobil ihraç eden bir ülke var. O da Türkiye'dir. Başarılarımız bununla sınırlı değil" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin hızlı trende dünyada 8'inci Avrupa'da ise 6'ıncı sırada yer aldığını belirterek, ''Türkiye insanının azmi ve çalışkanlığıyla 153 yıllık demir yolu geleneğini geleceği ile birleştirdi, emin adımlarla ülkenin her yerini demir ağlarla tekrar örmeye başladı. Hiçbir zaman kendimizi aşağılık duygusuna kaptırmayalım. Azmedince neleri başarabileceğimizi görüyoruz. Bütün dünya Türklerin son dakika başarısını bilir. İşte burada da bir başarı öyküsü vardır'' dedi.

Artık erişen ve ulaşan bir Türkiye olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bölünmüş yollarıyla, modern havaalanlarıyla, bilgi teknolojileri ile uydusuyla Türkiye'nin geldiği nokta buradadır. Ama hedeflerimiz bunlarla sınırlı değil. Daha fazlasını yapacağız. Zaman zaman ayaklarımızdan paçalarımızdan tutup bizi aşağıya çekmeye çalışanlar, o devirde de olsa bu devirde de olsa var, ancak bu başarı öyküsü artarak devam edecek. Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne de çok karşı çıkanlar oldu, ama sonun da azim ve kararlılık başarıyı peşinden getirdi.Bizim insanımız gelişmiş ülke insanından daha az konfora lükse rahata layık. Bu ülkemize milletimize nasıl reva görebiliriz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Yıldırım, filmin yapımcısı ve yönetmeni Örnek'e çiçek verdi. Yıldırım, daha sonra yüksek hızlı trenin hayata geçirilmesinde emeği geçen TCDD personelini de plaketle ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 09:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?