3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dikkat! Ankara'da av başladı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda yaklaşık 4 bin 500 aracın plakasına, hız limitlerini aştığı gerekçesiyle cezai işlem uyguladı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, trafik ekiplerince Ankara'nın belli bulvar ve caddelerinde, hız limitine uymayanlar hakkında son bir aydır plakaya ceza uygulaması yapılıyor. Ankara'yı çevre illere bağlayan yol güzergahları ile yoğunluğun olduğu ana arterlerde radarla hız denetimi yapan trafik ekipleri, hız limitlerini aştığını tespit ettiği araçları durdurarak cezai işlem uyguluyor.

Yoğunluk ve araçların süratli olması nedeniyle durdurulamaması durumunda ise yazılan ceza plakanın tescil adresine gönderiliyor. Günde ortalama 150 cezanın, araçların tescil adresine gönderildiği belirtilirken, bu rakamın son bir ayda 4 bin 500'ün üzerinde olduğu öğrenildi.

Radarla denetimlerin daha sık yapılabilmesi için ekip takviyesi yapıldığı ve gece-gündüz denetimlerin aynı sıklıkla devam edeceği öğrenildi. Özellikle yaz aylarında tatil bölgelerine gidiş ile piknik alanları güzergahlarında denetimlerin artırılarak devam edeceği kaydedildi.

HIZ UYARI LEVHALARI ASILDI

Radar uygulaması konusunda vatandaşları uyarmak ve hız limitlerini hatırlatmak amacıyla başta Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yolları olmak üzere, belirli cadde ve bulvarlara hız limitinin 50 kilometre/saat olduğunu belirten levhalar asıldı.

Uygulama konusunda bilgi veren emniyet yetkilileri, vatandaşların başta hız limitleri olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları gerektiğini kaydettiler. Sürücülerden dikkatli araç kullanmalarını da isteyen emniyet yetkilileri, seyir halinde ani şerit değiştirmemelerini ve özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde ana arterler yerine alternatif güzergahları kullanmalarını tavsiye etti.
 

AA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 09:09:04
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 09:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?