3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dikmen Vadisi'nin 3. etabı açıldı

DİKMEN VADİSİ'NİN 3. ETABI TÖRENLE AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dikmen Vadisi'nin 3. etabı, törenle hizmete açıldı. Açılışta ünlü sanatçı Ebru Gündeş de konser verdi.

Dikmen Vadisi 3. Etap'ın açılışına Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Maria de Puig, Çevre Komitesi Başkanı Alan Meale ile konsey üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu açılışın hem Dikmen hem de Ankara için çok mutluluk verici olduğunu söyledi. Ankara'nın 2001 yılında Avrupa Şeref Bayrağı ve 2003 yılında da Avrupa Şeref Plaketi aldığını hatırlatan Gökçek, "Bu ödül Ankara'nın ödülü. Gurur duyuyoruz, sevinçliyiz, ne mutlu" dedi.

Dikmen Vadisi Projesi'nin Türkiye'de şu ana kadar gerçekleştirilmiş en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirten Gökçek, ilk iki etabın ardından bugün de 1134 adet konutun bitirildiği 3. etabın açılışını yaptıklarını, bunun ardından da 4. ve 5. etapları tamamlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Maria de Puig ise, Avrupa'nın en köklü kuruluşlarından biri olan meclisin 60. kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlattı. Türkiye'nin de kuruluşundan bu yana mecliste yer aldığına değinen Puig, "Avrupa'da 60 yıl içerisinde çok şeyler değişti. Ankara'da çok büyük gelişmeler yaşandı, refah seviyesi arttı. Dikmen Vadisi Projesi de bunun en güzel örneği" dedi.

Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, milletvekilleri ve konuk heyet üyeleri ile birlikte Dikmen Vadisi 3. Etap Projesi'nde emeği geçenlere plaket verdi.

Yapılan konuşmaların ardından, ünlü sanatçı Ebru Gündeş bir konser verdi.

DİKMEN VADİSİ'NİN 3. ETABI TÖRENLE AÇILDI
DİKMEN VADİSİ'NİN 3. ETABI TÖRENLE AÇILDI
DİKMEN VADİSİ'NİN 3. ETABI TÖRENLE AÇILDI
DİKMEN VADİSİ'NİN 3. ETABI TÖRENLE AÇILDI
DİKMEN VADİSİ'NİN 3. ETABI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 21:34:05
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 21:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet akgümüş IP: 78.166.174.xxx Tarih : 17.08.2010 00:57:29

dikmen vadisi 3. etaptaki köprünün sadece sitede oturanlara degil herkese açılmasını istiyoruz.Gereğinin yapılmasını arz ederiz.