3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dilencilere geçit yok!

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kavşaklarda vatandaşların duygularını istismar ederek, para toplayan dilencileri topladı.

Yakalanan 4 dilenci Çevre Denetim Amirliği’nde üst aramaları yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Mamak Belediyesi Zabıta Müdür Mustafa Orhan, olayın toplumsal bir sorun haline geldiğini belirterek, vatandaşlardan bu kişilere yardım etmemesini istedi.

Dilenciler Toplandı

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri duygu sömürüsü yaparak, halkı rahatsız eden dilencilere ilçenin çeşitli yerlerinde operasyon düzenledi. Aktaş Kavşağı, Dikimevi ve Mamak Kültür Merkezi önünde kendilerini sakat gibi göstererek, haksız kazanç sağlayan 4 dilenci ekipler tarafından yakalandı. Bu kişiler, Çevre Denetim Amirliği’nde yapılan üst aramaları sonrası yasal işlemleri yapılarak, serbest bırakıldı.

Foyası Ortaya Çıktı

Üst aramasında dilencinin birinin üzerinden bozuk para halinde 55 TL çıkarken, kolu sarılı halde merkeze getirilen dilencinin, vatandaşları kendine acındırmak için bu yola başvurduğu anlaşıldı. Bu kişinin kendini sakat gibi göstermek için kolunu asit ve sarımsak kullanarak yaktığı belirlendi. Operasyon sırasında yakalanan kadın dilencinin yanında bulunan 8–9 yaşlarındaki kızının okulunu teşekkürle geçtiğini söylemesi, zabıta memurlarını duygulandırdı. Zabıta memurları yakından ilgilendikleri küçük kıza, kola ikram etti.

“Toplumsal Bir Sorun”

Mamak Belediyesi Zabıta Müdür Mustafa Orhan, ilçede bu tip operasyonları sık sık tekrarladıklarını belirterek, “Duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç sağlayan bu kişilere vatandaşlardan yardım etmemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız yardım ettikçe bu kişilerin sayısı da artıyor. Olay toplumsal bir sorun haline geldi. Haksız kazanç sağlayan bu kişilerle hep birlikte mücadele edersek başarıya ulaşırız” dedi.

“Kavşakları Mesken Tuttular”

Bu kişilerin özellikle kavşakları mesken tuttuğunu belirten Orhan, “Kırmızı ışıklarda vatandaşların iyi niyetini sömürerek kendilerine rant sağlıyorlar. Bu kişileri toplayıp bir daha dilenmeyeceğine dair söz aldıktan sonra serbest bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru için operayonlara devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 10:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?