3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dışişleri Bakanlığı 89 yaşında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bakanlığın kuruluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'ni ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu'nun şehitliğe çelenk koymasıyla başlayan törende yurt dışında görev yaptıkları sırada terörist saldırılar sonucu şehit düşen diplomat ve kamu görevlileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Davutoğlu, "Bu ülkenin onuru, milletimizin bekası ve devlete hizmet yolunda şehit verdiğimiz aziz kardeşlerimizi anmak üzere bir araya geldik. Onlarla ilgili olarak ne kadar minnet duysak, ne kadar şükran ifade etsek yetersizdir" dedi.

Şehit kendilerine bir hizmet mirası bıraktığını ve bu mirası sonuna kadar takip edileceğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, 17 Aralık 2004'te Musul'da güvenlik görevlilerini şehit verdiklerini, ancak olaydan kısa süre sonra Musul'daki başkonsolosluğu tekrar açtıklarını hatırlatarak, "Bu şunun işaretiydi; Türk bayrağı, yükseldiği yerden hiçbir zaman inmeyecektir. Ne kadar saldırı olursa olsun, ne kadar bize dönük değişik düzeylerde kötü niyet besleyen çabalar olmuş olursa olsun, bayrağımızın bulunduğu her yerde en onurlu şekilde yükseltilmesi, onların bize bıraktığı mirastır. Aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyoruz. Emin olunuz ki arkada bıraktığınız bu miras bugün sayı olarak çok daha gelişmiş olan dışişleri camiamızın her bir ferdi tarafından devam ettirilecek ve aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Sizlerin bıraktığı bu miras, yani dünyanın neresinde olursa olsun barış, güvenlik ve esenlik için çalışma mirası bizler ve bizden sonraki nesillerce de aynen sürdürülecektir" diye konuştu.

Davutoğlu, şehit yakınlarına hitaben de, "Sizlerin acılarının hala ne kadar diri ve taze olduğunun farkındayız. Ama acılar kadar onurlar da tazedir. Onların size devrettiği onur en büyük onurdur ve her zaman, sadece sizlerin yüreğinizde değil, bizim yüreğimizde de devam edecektir" dedi.

"Hiçbir kötü niyet bizi şehitlerimizin açtığı bu yoldan alıkoymayacak" diyen Davutoğlu ayrıca şunları söyledi:

"Bu vesileyle tüm dışişleri camiamıza hem 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tebriklerimizi ifade etmek, hem de bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bundan sonra belki de asırlarca devam edecek bu töreni aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceğimizi, aynı kararlılıkla yine devletimizin ve milletimizin temsili yolunda hiçbir engel tanımayacağımızı ifade etmek istiyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına tekrar taziyelerimi iletmek istiyorum. Onların bıraktığı mirası daha ileri götürme kararlılığımızı aziz milletimizin her bir ferdine buradan bir kez daha teyit etmek istiyorum."

Tören, Dışişleri şehitlerini temsilen törene katılan şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu'nun eşi Özden Sipahioğlu'na başsağlığı dileklerinin iletilmesi ve Şehitliğin gezilmesiyle sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 11:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?