4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Diyanet'in yanına 6 bin kişilik cami

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, başkanlık çalışanlarının, cami olmadığı için Cuma namazlarını sosyal tesislerdeki spor salonunda kıldıklarını belirterek, aynı zamanda çevrenin de ihtiyacını karşılamak için başkanlık binası yanına cami yaptıracaklarını bildirdi.

Er, Eskişehir yolundaki Diyanet İşleri Başkanlığı binası yanına yapılacak cami için çevrenin ihtiyacını da göz önüne aldıklarını, bu nedenle caminin yaklaşık 4-6 bin kişilik olacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışanların Cuma namazlarını sosyal tesisler içindeki spor salonunda kıldıklarını belirten Er, “İhtiyacımız olduğu için yaptırıyoruz bu camiyi. Burası 15-20 senedir gelişme gösteren bir bölge. Bu anlamda, bölgedeki ihtiyacı da göz önüne alarak yaklaşık 4-6 bin kişilik bir cami yapılması planlanıyor” dedi.

Caminin, modern bir görünümde olmasını planlandıklarını anlatan Er, ”Gönlümüzden geçen neoklasik bir cami. Kültürel mirasımızın izlerini taşısın istiyoruz. Aynı zamanda da modern bir cami olmalı” dedi.

Er, caminin Türk Diyanet Vakfı ve Dini Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından yaptırılacağını ve yapımında devletin imkanlarından yararlanılmayacağını vurguladı. Belediye ile imar konusunda herhangi bir sıkıntıları olmadığını kaydeden Er, caminin bir an önce tamamlanmasını planladıklarını bildirdi.


AA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 10:40:10
Güncelleme :15 Mart 2007 Perşembe 11:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?