1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Diyarbakır bağlantılı çeteye 20 gözaltı

Ankara’da Diyarbakır’dan getirdikleri küçük yaştaki çocukları çeşitli suçlarda kullanan organize suç örgütüne yönelik operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Yüksel Caddesi, Sakarya Caddesi, Sıhhiye ve Kızılay Bölgesi’nde yankesicilik ve gasp olaylarını çoğunlukla Diyarbakır’dan gelen kişilerden oluşan bir çetenin yaptığını tespit etti.

Şebeke elemanlarının tamamına yakınının uyuşturucu kullandığı, ceza almamaları açısından olaylarda genellikle küçük yaştaki çocukların kullanıldığı belirlendi. Suç örgütünün İstanbul ve diğer illerdeki kapkaç ve yankesicilik yapan gruplarla irtibatlı hareket ettiği, deşifre olan bir elemanın diğer illerle karşılıklı olarak değiştirildiği anlaşıldı.

Şebekenin suçun işlenmesi sırasında mağdur ve mağdura yardım eden kişileri grup olarak tabanca, bıçak ve jilet teşhiriyle korkutarak sindirdiği anlaşıldı. Konuyla ilgili faillerin belirlenmesi, ele geçirilmesi ve suç delillerinin elde edilmesi amacıyla 6 ay süren çalışma sonucunda şebekenin elebaşı Rıfat E. ile 2. adam Halip Ç.’nin yanı sıra, Pursaklar sorumlusu Bahattin E., Sincan ev sorumlusu Abbas A., gruba silah ve uyuşturucu temin eden Nurettin A., Ebedin A., Kerem D., Abdurrahman S., grubun çalıntı telefonlarını satın alan Selahattin A., Gruba araç temin eden Fırat B. ve Erkan T.’ İle Pursaklar’daki evde kalan Ş.K., Şaban A., Ergun A., Doğan K., Sincan’daki evde kalan Mehmet B., Ahmet T. ve F.A. yakalandı. Yaşları küçük olan Ş.K. ve F.A. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şebekenin Ankara sorumlusu Zafer Y.’nın ise firari olduğu kaydedildi.

Şebekede alt kademede bulunanların ancak bir üstlerinde bulunan kişiyi tanıdıkları, şebekenin diğer elemanlarını tanımadıkları tespit edilirken, örgütünün bölücü terör örgütü PKK ile bağlantısının araştırıldığı öğrenildi. Düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda, 9 adet çeşitli çapta tabanca, 65 adet çeşitli çap ve markada fişek, 2 adet sallama, 2 adet komando bıçağı, 8 adet bıçak, 3 adet fişek tabir edilen uyuşturucu madde, çalıntı MP3 çalarlar, kol saatleri, fotoğraf makineleri, radyo, dürbün ve bir adet sahte nüfus cüzdanı ile çalıntı gümüş ve emitasyon bayan takıları ele geçirildi.

Zanlılar, polisteki sorgularının tamamlanmasın ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci tarafından sorgulanmalarına başlandı. Zanlıların adliyeye sevkleri sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 14:27:11
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 16:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?