3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Doğalgaz kurbanı genç kıza veda

Çankaya'daki yılbaşı partisinde karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu doğum gününde hayatını kaybeden 18 yaşındaki Ceren Okkalı, son yolculuğuna telli duvaklı uğurlandı. Genç kızın babası Mehmet Okkalı tören boyunca, "Hani bana söz vermiştin, diploma getirecektin yavrum' diye ağladı.

Çankaya Birlik Mahallesi 409. sokaktaki Yeşi Vadi Apartmanı'nda Özgür Turan Atila'nın arkadaşlarına verdiği yeni yıl partisi büyük bir trajediyle son bulmuştu. Yılbaşı partisinde karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden öğrencilerden Ceren Okkalı için bugün Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Yuva Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi.

Doğum günü olan 1 Ocak'ta hayata veda eden Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Ceren Okkalı'nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Ailesi genç kızın tabutunu duvak ve çiçeklerle süsledi. Mehmet Okkalı ve Canan Okkalı çiftinin 6 çocuğundan biri olan Ceren'in cenazesi Yuva Köyü Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından köy mezarlığına getirildi.

Ceren Okkalı için düzenlenen cenaze törenine ailesi ve köy sakinlerinin yanı sıra Bilkent Üniversitesi'nden sınıf arkadaşları ve hocaları da katıldı. Bilkent Üniversitesi Onursal Rektörü İhsan Doğramacı da genç kızın cenazesine çelenk gönderenler arasındaydı.

Ceren Okkalı'nın babası Mehmet Okkalı, cenaze töreni boyunca 'Hani bana söz vermiştin, diploma getirecektin yavrum' diyerek gözyaşı döktü. Genç kızın güçlükle ayakta duran annesi Canan Okkalı da tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Olayın yaşandığı apartmanın önünde kardeşinin çizmelerine sarılarak ağladığı görüntüsüyle ekranlara yansıyan Cansu Okkalı da annesine sarılıp kardeşinin fotoğrafını okşayarak teselli bulmaya çalıştı.

Cansu Okkalı, Yuva Köyü mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanında dualar eşliğinde toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?