4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Doğu caddesi modern yüzüne kavuşuyor

Altındağ'ın hızlı gelişen mahallelerinden olan Doğu Mahallesi, yapılan imar planlarından sonra gecekondu yıkımları ve yol açma çalışmalarıyla yenilendi.

Belediye ekiplerinin yaklaşık bir aydır sürdürdüğü gecekondu yıkımları olaysız geçerken, toplam bir kilometrelik hat üzerinde 54 gecekondu yıkılarak bölge yol yapımı için uygun hale getirildi. Cadde üzerinde 53, 55 ve 56. sokakların yanı sıra bazı ara sokaklarda bulunan ve imar planlarına göre yol üzerinde kalan gecekonduların da yıkıldığı çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.

Yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Altındağ için ciddi bir sorun olan imarsızlığı hızla çözüyoruz. İmar planları hazırlanan her bölgede, bu planlara göre yol, rekreasyon alanı, okul gibi alanlar üzerinde kalan gecekondular, hak sahipleriyle anlaşılarak yıkılıyor. Vatandaşı hiçbir biçimde mağdur etmiyoruz" dedi.

Doğu Caddesi'nde süren yıkımların yaklaşık bir aydır devam ettiğini vurgulayan Başkan Tiryaki, "Caddenin tamamı planlara göre hazır hale getirildiğinde, alt yapı çalışmaları ve asfaltlama işlemi başlayacak. Bulvar şeklinde düzenlenecek olan caddenin genişliği 15 metre olarak düşünülüyor" diye konuştu.

Altındağ'ın çeşitli mahallelerinde bitirilen imar planlarına göre açılan ve asfaltlanan bulvar genişliğindeki yollara dikkat çeken Başkan Tiryaki, "Yıldız, Ece, Orhan Kemal ve Hasan Tahsin caddesi gibi caddeler, hatırlayacaksınız sadece tek aracın geçebileceği genişlikteydi. O bölgelerde bitirdiğimiz imar planlarına göre, bölgenin mevcut nüfus durumu ve gelecekte sahip olacağı nüfusa göre planlamalar yaparak caddeleri ve yolları açtık, buralar 6 metrelik ara sokaklardan 30 metrelik dev bulvarlara kavuştu. Doğu Caddesi de aynı şekilde modern bir yol ve sokak yapısına kavuşacak" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 14:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.224.196.xxx Tarih : 19.08.2007 09:20:36
ANKARALILAR BU İSMİ EZBERLEYİN. VEYSEL TİRYAKİ. GENÇ BİR MÜLKİYELİ.1979 SENESİNDEN BERİ ALTINDAĞ İLÇEYE BAĞLI HASKÖY SEMTİNDE OTURUYORUM. (İŞİM NEDENİYLE ZAMAN ZAMAN BAŞKA İLLERDE OLDUM. AMA BABA OCAĞI ORADA) SAYIN VEYSEL TİRYAKİ BU SON DÖRT SENEDE İNANILMAZ BAŞARILI İŞLER YAPTI. ATINDAĞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ. ŞİMDİ ALTINDAĞDA MÜTHİŞ BİR İNŞAAT FAALİYEİVAR. BÜYÜK ŞEHRİN BAŞINDA OLMAYI HAK EDEN BİRİ. K. Mükremin BARUT 19 Ağustos 2007