3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Doktorlar gözlerine inanamadı

Ankara'da yaşayan 20 yaşındaki kız, bir süredir çektiği karın ağrısından dolayı hastaneye gitti. Ameliyat edilen genç kız, midesinden çıkan saç yumağı ile şoke oldu.

DOKTORLAR BİLE ŞAŞTI KALDI

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle Beypazarı Devlet Hastanesi'ne giden 20 yaşındaki F.T.'nin midesinde yumak şeklinde insan saçı olduğu belirlendi. Bağırsaklarına kadar yuvalanmış olan saç yığınının, genç kızın midesinin şeklini aldığı belirtildi.

Beypazarı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil Bakır tarafından yapılan ameliyatla, genç kızın midesinden yumak şeklindeki insan saçı çıkarıldı. Saç yumağı görenleri hayrete düşürürken, ameliyatı yapan Op. Dr. Bakır da şaşkınlığını gizleyemedi. 25 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade eden Bakır, hastanın şimdiye kadar belirti vermeden yaşamış olmasının enteresan olduğunu dile getirdi.

F.T. isimli genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BENZER OLAY A.KARAHİSAR'DA YAŞANMIŞTI

Ankara'daki bu duruma benzer bir olay da Afyonkarahisar'da yaşanmıştı.

Uzun süre devam eden karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile iki defa doktora başvuran 17 yaşındaki bayan hastaya doktorlar sadece ilaç tedavisi uygulamış, şikayetleri devam eden bayan hasta daha sonra Afyonkarahisar'daki özel bir sağlık kuruluşuna başvurmuştu.

Burada İç Hastalıkları Uzmanı tarafından muayene edilen hastanın yapılan tetkikler sonucunda midesinde yabancı bir cisim olduğu tespit edildi. Yapılan ameliyatta 17 yaşındaki bayan hastanın midesinden yaklaşık iki yıl önce oluşmaya başladığı tespit edilen 10 santimetre genişliğinde yarım kilo ağırlığında kıl, ciklet, tırnak parçaları ve yemek artıklarından oluşan kitle çıkarılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2013 Salı 17:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?