5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Dolandırıcılar oto pazarına dadandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bayramda da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yetkİliler, vatandaşların ev ve arabalarını satarken paralarını almadan vekalet vermemelerini tavsiye ettiler. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne arabasını satın almak isteyen kişilerce dolandırıldığını bildiren bir vatandaşın başvurusu üzerine çalışma başlatan Asayiş ekipleri, Deniz Y.’yi dolandırıcılık olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına aldı.

1000 YTL VERİRİM

Emniyete götürülerek ifadesi alınan Deniz Y. dolaylı yoldan tanıdığı kişilerin, kendisi üzerine araba alınmasına izin vermesi durumunda bin YTL vereceğini söylediklerini ve bunun üzerine de teklifi kabul ettiğini anlattığı öğrenildi. Emniyete dolandırıldığını belirterek başvuran ve kimliği gizli tutulan vatandaş ise, Deniz Y. ve beraberindeki kişilerle noterde buluştuğunu ve arabayı devrederek 15 bin YTL aldığını, kalan parayı almak için söz konusu kişilerin evine gittiğini söyledi.

SİLAH TEHDİTİ

Vatandaş, burada silah ve bıçak tehditi ile elindeki paranın da alındığını iddia etti.Olayla ilgili soruşturmaya devam eden Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kimlikleri tespit edilen 3 kişinin yakalanmasına çalışıldığını belirtti.

Ev ve otomobil satışında yasa "anlaşmazlık" diyor

UZMANLAR ev ve araba satışlarında dolandırılan vatandaşların durumunun mahkemelerde "ticari anlaşmazlık" olarak yorumlandığını, vatandaşların dikkatli olmadıkları takdirde kaybettikleri uzun süreli uğraş vermeleri gerektiği hatırlatıldı. Yetkililer, paranın tamamını almadan kesinlikle devir yapmamaları, paranın bir kısmını almaları durumunda ise kalan bölümünü almak için tanımadığı kişilerin evlerine gitmemeleri konularında uyardı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 10:04:01
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 10:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?