3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dolandırıcılık şebekesine darbe

Başkentte, usulsüz kredi çeken bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, aralarında bir banka çalışanı ile bir bankanın vakfında memur olarak çalışan bir kişinin de bulunduğu bir şebekenin bazı kamu ve özel bankalardan usulsüz yollarla kredi çektiklerini tespit edildi.

Şebekenin kredi alamayacak durumda olan kişilerin nüfus cüzdanı fotokopilerini kullanarak firmalarda çalışıyormuş gibi sahte maaş bordroları düzenledikleri,
sahte SSK prim dökümlerini almak suretiyle banka şubesinde irtibatlı oldukları banka çalışanlarına bu sahte evrakları verdikleri, usülsüz kredi dosyalarının bu banka görevlilerince takibinin yapılarak kredilerin çıkmasının sağlandığı tespit edildi.

Yüksek meblağlarda çekilen bu usulsüz krediler vasıtasıyla kurum dolandırıcılığı ve sahtecilik yaptıkları iddiasıyla Soner A., Hüseyin Ş., Filiz Fatma P., Onur Hakan H., bir bankanın emekli vakfında memur olarak çalışan Bengü A., banka çalışanı Emine G., ve Fehmi B., gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte değişik kişiler adına 6 adet usulsüz kredi dosyası, çok sayıda sahte maaş bordroları, sahte SSK prim dokümanları ele geçirildi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Şükrü Y. isimli bir kişinin vatandaşların kaybettikleri ancak bulunarak büfelere yada bilet satış gişelerine konulan kimlikleri, "Bu benim yakınımın kimliği" diyerek aldığı belirlendi. Şükrü Y.'nin daha sonra cep telefonu ile kredi başvurusu yaptığı belirlendi.

Şükrü Y.'nin yaptığı başvuruya olumlu cevap gelmesi durumunda elindeki buluntu kimliklerin vatandaşlık numaraları ile krediyi almak için başvurduğu anlaşıldı. Bu yöntemle Malatya ve Sivas'ta kredi çektiği tespit edilen zanlı, Ankara'da da aynı yöntemle kredi çekmeye çalışırken gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?