3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DP kongresinde anons gerginliği

DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, genel başkan adaylarından Hüsamettin Cindoruk'un salona girmesiyle birlikte bazı partililer arasında kargaşa yaşandı.

DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi, Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi'nde devam ediyor. Divan heyetinin seçiminin ardından genel başkan adaylarından ilk olarak Hüsamettin Cindoruk salona giriş yaptı.

Başkanlık Divanı Üyesi DP Amasya İl Başkanı Gülseren Ertopçu, Cindoruk'u "Bu kıratı şahlandıracak tek lider geliyor. Hüsamettin Cindoruk geliyor. Şahlan kırat" diyerek anons etti.

Bu anonsun ardından bazı partililer arasında kargaşa yaşandı. Daha sonra devreye giren Divan Başkanı Hasan Subaşı, "Genel başkan adaylarının anonslarını ben yapacağım. Kimse anons etmemeli. Sayın Cindoruk hoş geldiniz" dedi.

Subaşı, yuh seslerinin devam etmesi üzerine Subaşı, "Lütfen" diyerek müdahale etti. Subaşı "Adaylarımızın hepsi değerli arkadaşlarımızdır. Herkesi sevgiyle, saygıyla ve alkışla karşılayalım. Bize yakışacak şekilde kongre yapalım. Lütfen sakin olalım" diye konuştu.

DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in kongreye gönderdiği kutlama mesajı da partililer tarafından coşkuyla dinlendi. Daha sonra, DP Genel Başkan adaylarından Mehmet Ali Bayar ardından DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, kongre salonuna geldi. Bu esnada partililer 'Başbakan Soylu' sloganları attı.

Kongrede Soylu, Bayar ile yan yana oturdu. Kongre, DP Genel Başkanı Soylu'nun konuşmasıyla devam edecek.

DP 5. OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRESİ BAŞLADI

Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresi, Anadolu Gösteri Merkezi'nde başladı.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun yerel seçimlerde alınan sonucun ardından 'güven tazelemek' için kongreye gitme kararının ardından, DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi, Balgat'taki Anadolu Gösteri Merkezi'nde başladı. Soylu ile birlikte Hüsamettin Cindoruk ve Mehmet Ali Bayar'ın genel başkanlık için yarışacağı kongrede, toplam bin 112 kayıtlı delege bulunuyor. Kongrede ayrıca, Genel İdare Kurulu'na (GİK) 50, Merkez Karar Kurulu'na (MKK) 70 ve Yüksek Haysiyet Kurulu'na (YHK) 21 yeni isim seçilecek. DP'nin olağanüstü kongresi, anfi şeklindeki bir gösteri merkezinde gerçekleştiriliyor. Salonun dışına genel başkan adaylarının vaatlerinin yer aldığı büyük pankartlar asılırken, salon içinde Adalet Partisi'nden Doğru Yol Partisi'ne kadar geçen sürede genel başkanlık yapmış isimlerin resimleri yer alıyor.

Kongre, bildirilen saatten yaklaşık 1.5 saat geç başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, "Kongrenin ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra Divan Başkanlığı seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucu Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı divan başkanlığına seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 12:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?