4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

DP'de istifalar sürüyor

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir'den sonra Celal Adan da seçim sonuçları çerçevesinde görevinden istifa ettiğini açıkladı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Adan, yaptığı yazılı açıklamada seçim sonuçlarının belli olduğunu ve Demokrat Parti'nin barajın altında kaldığını hatırlatarak, başarının da başarısızlığın da yegane takdir edicisinin millet olduğunu belirtti.

Bu seçimlerde Demokrat Parti'nin barajın altında kalmasının sebeplerinin tartışılacağını ifade eden Adan, tartışılmayacak gerçeğin ise bu partinin sahip olduğu siyasi miras, gelenek ve Türkiye'nin çimentosu olarak oynayacağı önemli rol olduğunu vurguladı. Adan, şunları kaydetti:


"Bu şartlar altında DP mirasının, geleneğinin ve idealinin yeni bir değerlendirme ile yaşatılması, milletle kucaklaşmasının gelecek seçimlerde gerçekleşmesi çalışmalarına imkan tanımak amacıyla her zaman onur duyduğum, onur duymaya devam edeceğim Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ediyorum. Bu süre içinde kendileriyle çalıştığım değerli arkadaşlarıma, gece gündüz durmaksızın çalışan teşkilat üyelerime, aleyhimizdeki entrikalara, haince dedikodulara rağmen tertemiz oylarını DP'ye atan seçmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu seçim neticesinde ortaya çıkan AK Parti iktidarının milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 13:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.3.xxx Tarih : 23.07.2007 19:12:50
SAYIN DP'LİLER BİR AN EVVEL CHP'NİN PARLAMENTOYA TAŞIDIĞI İLHAN KESİCİNİN YANINA KOŞUN. MERKEZ SAĞI O ÖRGÜTLEYECEK. CHP'DEN VE AKP'DEN BİR KAÇ KİŞİ İLE MESUT YILMAZI DA YANLARINA ALIRLARSA GRUP BİLE KURABİLİRLER. SİZ DE BİR DAHAKİ SEÇİME SEÇİLME SIRANIZI GARANTİLEMİŞ OLURSUNUZ.K. Mükremin BARUT 23 Temmuz 2007