4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

DSP, Anıtkabir ve Ecevit'e gitti

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve partililer, DSP’nin 22. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir’deki törende Sezer’in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Sezer, daha sonra Misakı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

"Büyük Atam; Bugün ’ulusalcı demokratik sol, Atatürk’ün yoludur’ diyen başbakanımız merhum Bülent Ecevit’in bize en büyük mirası olan DSP’nin 22. kuruluş yıl dönümü nedeniyle huzurundayız.
DSP’liler olarak ulusumuza bıraktığın cumhuriyeti ve onun değerlerini güçlendirerek koruma görevinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Laikliği de inançlara saygı çerçevesinde yaşatmanın en kararlı savunucuları olma görevini her zaman sürdüreceğiz. Bu bağlamda çağdaş uygarlıklar düzeyini aşma hedefine ulaşmanın ve demokrasimizi daha da güçlendirmenin mücadelesini de vermeye devam edeceğiz.
Bütün DSP’liler olarak seni minnetle, sevgiyle, saygıyla, özlemle anıyoruz."

ECEVİT’İN KABRİNİ ZİYARET

Sezer ve beraberindekiler daha sonra eski başbakanlardan ve DSP’nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti. Ecevit’in kabrine çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından dua okunda. Sezer, burada yaptığı konuşmada da Ecevit’in nur içinde yatması dileğinde bulunarak, şunları söyledi:
"Işıklı, pırıl pırıl bir Türkiye için büyük özverilerle büyük çalışmalar yaptı rahmetli başbakanımız Bülent Ecevit. Atatürk’ün çağdaş Türkiyesinin en önemli, en yılmaz savunucusuydu. Türkiye’ye bıraktığı her alanda büyük eserleri var. Siyasette, sanatta, devlet çalışmalarıyla ilgili olarak... Ama en büyük eseri DSP. DSP, onun huzur içerisinde uyuması için onun ilkelerinin peşinde yılmaz bir iradeyle sonuna kadar çalışmaya kararlı yoluna devam etmektedir. Onun yetiştirdiği güvercinler, demokratik solcular Atatürk’ün yolunda, onun ışığıyla mutlaka Türkiye’yi hak ettiği yere taşıyacaktır. Özlemle, andığımız başbakanımız, onursal genel başkanımız, genel başkanımız, nur içinde yat. Gözün arkada kalmasın diyorum."

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?