5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

DSP lideri Sezer,solda birlikten umutlu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin çok büyük tehditler karşısında olduğunu belirterek, "Sol duyarlılıkta bir güç birliğine ihtiyaç var" dedi.
 
DSP Genel Başkanı Sezer, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki heyeti genel merkezde kabul etti. Kabul sırasında basın mepsuplarının sorularını cevaplayan Sezer, Türkiye'nin çok büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve Türk halkının bu durumdan kurtulabilmesi için sol duyarlılıkta bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Uzlaşma ve güç birliğinden yana olduklarını ifade eden Sezer, bütün mitinglerinde de bunu dile getirdiğini belirterek sol duyarlılıkta bir güç birliği yönünde toplumda duyarlılığın da giderek arttığını söyledi. CHP Lideri Deniz Baykal ile solda birlik konusunu her zaman görüşmek istediklerini belirten Sezer, şöyle konuştu: "Ecevit sağ iken TBMM açıldığında anayasada değişiklik yapılacaktı. 25 yaş gündeme gelmişti.
Ben o zaman Sayın Baykal ile görüşmek istedim. Kendisine, seçim yasalarında değişiklik gündeme gelecek. Orada ittifakların da önünü açın diyecektim. Siz gündeme getirin AKP kabul etmezse onların ayıbı olsun diyecektim. Ama ne yazık ki görüşme imkanı bulamadık. Randevu talebimizi kabul etmedi. Siyasette pahalı bir yozlaşma var. Seçim harcamalarına bir sınırlama ve denetim getirilsin diyecektim. Sayın Baykal'a diyemedim ama topluma dedim."
 
Sezer, bir gazetecinin 'Solda güç birliği için umudunuz var mı?' sorusuna "Umut olmadan siyaset yapılmaz. Benim umudum var" cevabını verdi. Sezer, bu sebeple ne CHP ne de Deniz Baykal ile kavga etmek istemediğini, CHP'ye yönelik eleştirilerini de sınırlı tuttuğunu söyledi. KESK Genel Başkanı Tombul da, çalışma hayatında 12 Eylül hukukunun sürdüğünü ifade ederken 2007 bütçesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Tombul, bütçenin emekçiler arasında oylanması için başlattıkları kampanya hakkında bilgi verirken DSP'den destek istedi. DSP Genel Başkanı Sezer de, kampanyayı, çalışanların hakları için verilmiş ve kazanılmış bir mücadeleden doğduğu için destekleyeceklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 15:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?