3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'de başkan ilk turda seçilemedi

DSP’nin Olağanüstü Kongresi’nde delegeler, yeni genel başkanlarını seçecek. DSP'nin Olağanüstü Kurultayında, genel başkanlık seçimi için oylamaya geçildi. Genel başkanlık için yarışan 7 adaydan hiçbiri yeterli oy alamadı. İkinci tur seçime gidilecek.

DSP Olağanüstü Kurultayı’nda oylamalar başlarken, 16 kişiyle başlayan adaylık yarışı 7 adayla devam ediyor.

Olağanüstü Kurultay’da 16 adayın 9’u çekilirken genel başkanlık yarışında Zeki Sezer, Masum Türker, Tayfun İçli, Alemdar Yalçın, Serdar Savaş, Sait Kekeç ve Musa Abay kaldı. Bin 63 delegenin olduğu Kurultay’da salt çoğunluk 532 oyu alan başkan olacak. Birinci ve ikinci turda salt çoğunluk sağlanmazsa üçüncü turda en fazla oyu alan genel başkanlık koltuğuna oturacak.

Delegeler 11 sandıkta oy kullanıyor. Genel Başkan seçilebilmek için ilk iki turda kayıtlı delegenin salt çoğunluğu aranacak. Kongrede kayıtlı bin 63 delege bulunuyor. İlk iki turda hiçbir aday seçilebilmek için gerekli çoğunluğu sağlayamazsa, üçüncü turda en çok oyu alan aday genel başkan seçilecek.
DSP’yi istifasıyla olağanüstü kongreye götüren DSP Genel Başkan adayı Zeki Sezer de salona giriş yaptı. Delegeler Sezer’i “Halkçı Sezer, İşte Örgüt İşte Başkan” sloganlarıyla karşıladı. Salonun dışına geniş ekran kurulurken, salonun içi de Ecevit ve Atatürk posterleriyle donatılmış durumda bulunuyor.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 17:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?