3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'nin başına aday oldu

17 Mayıs'taki Genel Başkanlık yarışı öncesi DSP'de genel başkan adayları da yarışta var olduklarını anlatmak için kameralar karşısındaydı.

DSP'den Genel Başkan adayı olacağını açıklayan Masum Türker'in ardından bu kez Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın DSP'den Genel Başkan adaylığını açıkladı.

Bir dönem Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunan Yalçın, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile bir dönem çok yakın olduklarını kaydetti. Yalçın, "Eğer DSP'nin değerli delegeleri 17 Mayıs'ta bir görev vermek isterlerse, bu görevi yaşamım boyunca taşımaya talip olurum" dedi. Bülent Ecevit'in sözlerine gönderme yapan Yalçın, " Ecevit meşale sizlerde, meşale halkın elinde diyordu. Meşale sizlerde, meşale delegelerin elinde diyorum. Eğer bu seçim sonucu meşaleyi taşıma görevini bana verirlerse bu benim namus borcum olacak" diye konuştu.

PARTİ İÇİ SEVGİ VE BARIŞ


Genel Başkan olursa iki temel prensibi olduğunu kaydeden Yalçın, parti içi sevgi ve barışı en kısa zamanda sağlamak ve hemen seçimlere gitmenin temel prensipleri olduğunu kaydetti. Yalçın, "Bu hedef gitmek Türkiye'nin aydınlık geleceği için tek çözümdür. Bu çözümü ülke siyasetine egemen hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

" BU TEMİZ SİYASETTE BELDEN AŞAĞI VURMA METODU "

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Alemdar Yalçın, medyada kendisinin MHP taraftarı ya da Kürtçü olduğu yönündeki haberlere de yanıt verdi. Yalçın, "Ben 32 yıllık üniversite öğretim üyesiyim. Gizli saklı olabilecek hiçbir davranışım yoktur. Ben DSP'ye gelmeden önce 1997 yılında çalışmaya başladım sayın Başbakanımızla. Başbakanımız beni DSP'ye davet edinceye kadar da, hiçbir siyasi partinin kapısından geçmedim. Bazı arkadaşlarımız cümleleri cımbızla çekerek, siyasi rant elde etmek istiyorlar" dedi. Kendisinin Alevilik konusunda bilgi verdiği için Alevi olarak nitelendirildiğini kaydeden Yalçın, hakkında medyada çıkan haberlere yönelik "Bu temiz siyasette belden aşağı vurma metodu. Yaşamım boyunca dibini görmediğim suya dalmadım" şeklinde konuştu.

" BEN ŞANSIMIN YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

DSP' nin diğer genel başkan adayları karşısındaki şansını da değerlendiren Yalçın, " Benim şansım 17 Mayıs gününe kadar yapacağım tanıtımla paralel olarak ortaya çıkacak. Ben şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Eğer olabilirse DSP'nin büyük bir heyecanla yoluna devam etmesi için çalışacağıma inanıyorum " ifadesinde bulundu.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 09:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?