3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'ye yeni başkan adayı

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi Üyesi ve ekonomiden sorumlu eski Devlet Bakanı Masum Türker, DSP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Türker, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısı ile DSP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Toplantıya, Türker'e destek veren DSP milletvekilleri Ayşe Jale Ağırbaş, Hasan Macit ve Hasan Erçelebi, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerden gelen örgütler, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda Zeki Sezer'in onurlu ve olgun bir şekilde istifa ederek, DSP'nin yeni başkanla devam etmesinin önünü açtığını belirten Türker, "24 yılda yok sayılan çeşitli komplolarla parlamento dışında bırakılan Demokratik Sol kültürün devam etmesi için aday oldum. Desteğimi parti içerisinden alıyorum. DSP'nin bir lider partisi değil, kadro ve örgüt partisi olması için çalışacağım" dedi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarının ekonomi ve dış politika olduğunu belirten Türker, bunun ise deneyimli ekiplerle rahatlıkla çözülebileceğini kaydetti. DSP'ye karşı parti içi ve dışından gelecek her türlü olumsuz etkileri engelleyeceklerini ifade eden Türker, "Hiçbir zaman naylon demokratik sol olmayacağız. Aramızda olan arkadaşlar ise her zaman demokratik sol kültürü ve felsefesi içerisinde olacaktır. Ayrılık ve çatışmaların önüne geçeceğiz. Ben icazet alarak değil, tamamen örgüt desteği alarak aday oldum. Bu arada Sayın Rahşan hanım da bir aday çıkarttı. Biz bu adayla yarışacağız" diye konuştu.

Türker, her zaman partinin kurucusu Bülent Ecevit'in hedefleri doğrultusunda hareket edeceğini ve Rahşan Ecevit'in de partiye çok büyük katkılarının bulunduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?