4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

DTP Ankara il başkanı tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ankara İl Başkanı Salih Karaaslan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticisi İsmet Aras'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında 15 Şubat ve 10 Mart 2007 tarihlerinde basın açıklaması adı altında düzenlenen gösterilerle ilgili 14 kişi gözaltına alınmıştı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale Şubesi tarafından sorguları yapılan zanlılar bugün Adliye'ye sevk edilirken, gözaltında bulunmayan bir kişi ise kendi isteğiyle savcılığa geldi. 

Terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcılarından Cemil Tuğtekin tarafından sorgulanan zanlılardan 13'ü terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

Nöbetçi 11. Ağır Ceza Hakimi Süreyya Gönül tarafından sorgulanan zanlılardan DTP Ankara il Başkanı Salih Karaaslan, İHD yöneticisi İsmet Aras ve DTP'li yöneticiler Eşref Özüren ile Ferhat Gümüş terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 19:03:11
Güncelleme :6 Nisan 2007 Cuma 10:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?